Cel mai bine vândut pliabil în Q3 2022 a fost Galaxy Z Flip 4

281
Galaxy Z Flip 4
Sursa foto: androidheadlines.com

Telefoanele inteligente pliabile există de mai bine de trei ani, dar dominația Samsung în această nișă este încă de necontestat. Gigantul tech sud-coreean a captat o cotă uluitoare de 85% din piața globală pliabilă în Q3 2022! Datele au fost publicate zilele trecute de compania de cercetare de piață DSCC (Display Supply Chain Consultants). Galaxy Z Flip 4 a fost cel mai bine vândut dispozitiv pliabil în ultimul trimestru, urmat de Galaxy Z Fold 4.

Potrivit DSCC, un total de 6,1 milioane de smartphone-uri pliabile au fost livrate la nivel global în Q3 2022. Samsung a livrat 5,2 milioane dintre acestea. Este o cifră uluitoare! Galaxy Z Flip 4 a reprezentat 52% din toate vânzările de piese pliabile din ultimul trimestru. Modelul Galaxy Z Fold 4 care a sosit alături de el în august avea o cotă de piață de 27%. Huawei P50 Pocket, tot un model cu clapetă, a urmat duo-ul Samsung la distanță cu o cotă de piață de 8,6%. Galaxy Z Flip 3 din 2021 de la Samsung a avut o cotă de 4,5%, potrivit AndroidHeadlines, care citează DSCC.

Vânzările de pliabile vor suferi un declin în Q4 2022, inclusiv Galaxy Z Flip 4

În general, DSCC estimează că vor fi livrate la nivel global în acest an 13 milioane de smartphone-uri pliabile, inclusiv cele din trimestrul curent. Dispozitivele Samsung vor reprezenta 10,1 milioane dintre acestea, adică 78 la sută. Aceasta marchează o creștere anuală de 46% a livrărilor pentru Samsung și o creștere anuală de 64% pentru piața globală față de 2021.

Se așteaptă ca Samsung Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 4 și Huawei P50 Pocket să rămână primele trei modele pliabile și în acest trimestru. Cu toate acestea, Oppo Find N2 Flip recent lansat ar putea urca pe locul al patrulea. DSCC estimează că livrările pliabile Samsung din Q4 2022 vor scădea cu 50% trimestrial și cu 36% față de Q4 2021, până la 2,6 milioane de unități.

Display Supply Chain Consultants este o companie de cercetare de piață cu sediul în Austin, SUA. Oferă studii și informații privind tendințele pieței afișajelor și servicii de consultanță. Compania are birouri în SUA, Japonia, Coreea și China.

Întreaga piață pliabilă este în scădere în trimestrul curent datorită apariției seriei iPhone 14, precum și a economiei globale slabe. Cu toate acestea, rata de declin globală este mai puțin abruptă decât cea a Samsung. DSCC estimează că Samsung va avea o cotă de 82% din piața globală în Q4 2022. Poate fi o scădere minoră de la o cotă de 85% în Q3, dar DSCC spune că poate marca începutul unui declin pentru trimestrele următoare.

DSCC spune că Samsung poate scădea sub 50% în al doilea trimestru al anului 2023. Cel puțin zece mărci vor vinde telefoane pliabile anul viitor. Momentan, aceste telefoane sunt mai profitabile decât dispozitivele obișnuite actuale. Acest lucru va propulsa piața globală la 17 milioane de unități în 2023. Asta înseamnă o creștere cu 33% față de anul acesta.