Galaxy Z Flip 5 va primi suport pentru Samsung DeX

322
Galaxy Z Flip 5 va primi suport pentru Samsung DeX
Sursă foto: via PhoneArena

Anul acesta vom primi ceva nou la modelul pliabil Samsung cu clapetă. Și asta după ce Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Flip 4 au fost cele mai vândute telefoane pliabile în 2021, respectiv 2022. Potrivit ultimelor informații, Galaxy Z Flip 5 de anul acesta va avea suport pentru Samsung DeX. În acest utilizatorii vor putea să conecteze la Flip un monitor, tastatură și mouse. Cu alte cuvinte, Galaxy Z Flip 5 va putea oferi utilizatorilor o experiență desktop. Aceasta include o interfață de utilizare pentru desktop, desigur.

Ei bine, aceasta este cu siguranță o veste binevenită dacă intenționați să achiziționați viitoarea versiune a pliabilului cu clapetă. Dar dacă ai un model mai vechi? Nu este clar care sunt intențiile lui Sammy, dar cu siguranță vom afla acest lucru la următorul eveniment Unpacked. Sunt mai multe zvonuri că acesta va avea loc în ultima săptămână din iulie. Dar, suportul Samsung DeX nu este cea mai mare schimbare de așteptat pentru Galaxy Z Flip 5.

Samsung DeX va ajunge pe Galaxy Z Flip 5

Când Samsung a lansat primul Flip a fost criticat pentru că a echipat dispozitivul cu un ecran extern foarte mic. Chiar dacă a fost un început, acest ecran i-a limitat Flip-ului capacitățile. În acest an, se pare că Galaxy Z Flip 5 va avea un ecran de 3,4 inch (8,64 cm) care ar trebui să fie mult mai util utilizatorilor. Potrivit informațiilor de până acum, acest ecran va avea o rezoluție de 720 x 748 pixeli.

Deși este o îmbunătățire binevenită, nu este cel mai mare ecran extern pe un telefon pliabil. Potrivit PhoneArena, Motorola Razr 40 Ultra, care va fi lansat în acest an, va avea un ecran exterior de 3,5 inch (8,89 centimetri). Sigur Samsung va permite ecranului mai mare să deschidă aplicații, să interacționeze cu notificări, alerte și mesaje și, eventual, să facă selfie-uri folosind afișajul ca vizor.

Unul dintre cele mai prețioase selfie-uri din lume este cel în care apare o prezentatoare de la CNBC alături de Bill Gates, Warren Buffett și Charlie Munger. Cei trei au o valoare netă combinată de ~143.000.000.000 de USD.

Galaxy Z Flip 5 va avea procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy sub capotă. Ecranul interior va avea aceeași diagonală ca Galaxy Z Flip 4, adică 6,7 inch (17,02 centimetri). Cel mai probabil și rezoluția va rămâne la fel, adică 1080 x 2640 pixeli.

În timp ce capacitatea de a sprijini Samsung DeX este cu siguranță un plus, nu ne facem iluzii cu privire la ceea ce ar putea conduce la vânzări mai mari de Galaxy Z Flip 5 în acest an. Probabil noul procesor și ecranul extern mai mare vor fi responsabile de acest lucru. Și apropo, pentru cei care se întreabă, da, toate modelele Galaxy Z Fold au suport DeX.