Galaxy Z Flip 5G se lansează mai devreme decât ne așteptam

496
Sursa Foto: via sammobile.com

Chiar dacă știm data următorului eveniment online Samsung Galaxy Unpacked, acum au apărut informații contradictorii în privința lansării lui Galaxy Z Flip 5G. Din câte se pare, informația provine din sursă sigură – SamMobile, Z Flip 5G, următorul smartphone pliabil și accesibil Samsung, se lansează mai devreme decât se preconiza, cel puțin în ceea ce privește China.

În această țară din Extremul Orient, gigantul  high-tech sud-coreean organizează azi 22 iulie un eveniment pentru lansarea de produse. Vedetă va fi Samsung Galaxy Z Flip 5G. Până acum, toate semnele arătau către un anunț în 5 august, alături de seria Galaxy Note 20, Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Tab S7.

Prezentare discretă a lui Galaxy Z Flip 5G în China

Samsung a confirmat ieri prin Weibo că Galaxy Z Flip 5G va debuta în China pe 22 iulie. A apărut și un anunț publicitar în limba chineză cu data acestei lansări. Galaxy Z Flip 5G este printre primele smartphone-uri cu noul procesor Snapdragon 865+. Comenzile prealabile ale telefonului ar trebuie să înceapă la aceeași dată în China. Din teaserul afișat rezultă că Flip-ul 5G va fi lansat la vânzare în Mystic Bronze. Pe Sina Weibo nu sunt informații dacă Samsung mai lansează la acest eveniment și alte dispozitive. La Galaxy Unpacked se vor lansa seria Note 20, Galaxy Z Fold 2, noul sortiment de fasole Galaxy Buds Live și Galaxy Watch 3.

Samsung Galaxy Z Flip 5G are dimensiunile 167,3×73,6×7,2 și un ecran Super AMOLED de 6,7 inch cu rezoluția 1080×2363 pixeli. Pe ecranul intern are o cameră pentru selfie și apeluri video de 10 megapixeli. Pe partea din spate pliabilul Samsung are dual-camera formată dintr-o cameră de 12MP și una de 10MP. Un ecran secundar de 1,05 inch este disponibil la spate pentru vizualizarea notificărilor.

Sina Weibo este un site de micro-blogging chinez lansat la 14 august 2009. Este una dintre cele mai mari platforme de social media din China, cu peste 445 de milioane de utilizatori lunari activi începând cu trimestrul trei din 2018.

Flip-ul 5G are o baterie din două părți, 2.500mAh + 704mAh pentru un total de 3.204mAh. Qualcomm Snapdragon 865+ este la bord însoțit de 8GB RAM și 256 GB stocare internă. În ceea ce privește prețul, este probabil să ajungă cu un preț similar cu Z Flip 4G. În Coreea de Sud, este de așteptat să aibă un preț de aproximativ 1.380 USD. Probabil același preț va avea și în China. În privința designului nu sunt așteptate modificări față de varianta originală 4G.