Smartphone-ul pliabil Galaxy Z Flip 5G validat chiar de Samsung

621
Sursa Foto: via hdblog.it

Samsung a prezentat oficial pe Galaxy Z Flip la evenimentul Galaxy Unpacked la începutul acestui an, în februarie. Spre deosebire de seria emblematică Samsung Galaxy S20, Galaxy Z Flip a fost lansat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855+ de anul trecut și nu a inclus suport 5G. Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, au apărut zvonuri că gigantul tech lucrează la o versiune Galaxy Z Flip 5G a dispozitivului pliabil.

Zvonurile se bazează mai ales pe faptul că Samsung a început dezvoltarea de software pentru un smartphone Galaxy cu numele de model SM-F707B. Smartphone-ul original Z Flip este încadrat în seria de model cu numărul SM-F700. Inițial se credea că numărul de model SM-F707B este un succesor actualizat al telefonului pliabil Z Flip. Seria cu numărul de model SM-Fxxx a fost rezervată până acum pentru dispozitivele pliabile Samsung.

Samsung Galaxy Z Flip (SM-F707B) va fi varianta 5G a Flip-ului

Mai putem da ca exemplu și pe Samsung Galaxy Fold, acesta are numărul de model SM-F900. În plus, se crede că litera „B” din „SM-F707B” înseamnă că acest succesor Galaxy Z Flip va suporta conectivitatea de noua generație. Motivul pentru această presupunere este faptul că Samsung a anexat anterior litera „B” denumirilor modelelor telefoanelor cu suport 5G, cum este cazul la Samsung Galaxy S10 5G (SM-G977B) și Samsung Galaxy A90 5G (SM-A908B).

Cu toate acestea, existența firmware-ului SM-707B nu este o confirmare că există un Z Flip 5G. De multe ori litera „B” la finalul numărului de model nu este întotdeauna folosită pentru smartphone-urile Galaxy 5G. Numărul de model este foarte important dacă doriți să actualizați telefonul sau să cumpărați diferite accesorii.

Numărul de model este foarte important pe telefoane. La telefoanele Samsung cu o baterie detașabilă este sub baterie. La celelalte, întrați în „Setări Android” și selectați „Sistem”, apoi „Despre telefon”. În cutia telefonului și în manualul de utilizare este menționat numărul de model.

Acum, însă, XDA-Developers a găsit dovezi că există într-adevăr o variantă 5G a lui Galaxy Z Flip în conductă. Aceasta este varianta cu numărul de model SM-F707B. Site-ul amintit a descoperit o înregistrare online de certificare, prezentată chiar de Samsung, care leagă numele de marketing și numărul modelului. Imaginea atașată în dosarul de certificare menționează numele comercial Galaxy Z Flip 5G și numele produsului SM-F707B. Anterior s-a întâmplat acest lucru și în cazul altor telefoane.