Așa arată Samsung Galaxy Z Flip și acestea sunt specificațiile

904

Samsung va prezenta în curând un nou telefon pliabil, Galaxy Z Flip. La 11 februarie 2020, Samsung Electronics va lansa seria Galaxy S20 în cadrul evenimentului „Galaxy Unpacked 2020” din San Francisco, SUA. În același timp, un nou telefon pliabil va fi lansat. Multă vreme acest telefon pliant a fost denumit și Galaxy Fold 2 în media, în absența unui nume oficial. Săptămâna trecută se zvonea că acest telefon va fi comercializat sub numele de model Galaxy Bloom.

Numele real va fi cel mai probabil Samsung Galaxy Z Flip și va avea numărul de model SM-F700F. După cum sugerează și numele, este un telefon flip sau un model clamshell. Ecranul flexibil se pliază de-a lungul axei orizontale. În acest sens, smartphone-ul pliabil diferă de Galaxy Fold, care are o linie de pliere verticală. Z Flip este mai compact decât Fold și ar trebui să apeleze în special la femei. Deoarece are un factor de formă complet diferit față de originalul Galaxy Fold, Flip nu va înlocui Fold-ul inițial.

Se preconizează că noul telefon pliabil va fi mai ieftin decât Galaxy Fold care a fost lansat la aproximativ 2.000 de euro. Prețul exact de vânzare al Galaxy Flip este încă necunoscut, unele surse vorbesc de aproximativ 800 de euro. Nu știm sigur.

Smartphone cu ecran flexibil din sticlă ultra-subțire

La Samsung Galaxy Z Flip, cel mai important plus este probabil ecranul flexibil actualizat. La Galaxy Fold este un ecran de plastic polimeric. Noul smartphone va fi echipat cu un display UTG sau un ecran Ultra Thin Glass. O sticlă care se poate îndoi, sticla este de grosimea unui fir de păr și se poate se îndoi fără a se sparge sau crăpa. Marele avantaj al sticlei ultra-subțiri este gradul ridicat de rezistență la zgârieturi. Are și un dezavantaj, este mai scumpă.

Samsung Z Flip va fi mai mic decât Galaxy Fold. Are probabil un ecran flexibil de 6,7 inch. Deocamdată nu este bătută în cuie această dimensiune sau poate este, dar nu a fost confirmată de Samsung!  Sunt deja numeroase modele clasice de telefoane cu un ecran de format atât de mare pe piață. De exemplu Galaxy S10 5G, dar și în cadrul seriei Galaxy A avem pe Galaxy A70, A71, A80 și Galaxy A90. Galaxy S10 Lite și Galaxy Note 10 Lite recent introduse ambele au un ecran Super AMOLED de 6,7 inch.

AMOLED (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode) sau diodă organică emițătoare de lumină cu matrice activă. Începând cu 2008, tehnologia de afișare AMOLED a început să fie utilizată în telefoane mobile, ceasuri inteligente, media-playere și camere digitale, în laptop-uri și televizoare.

Cu Galaxy Z Flip Samsung nu a avut în vedere crearea unui ecran mai mare. Acest model este adăugat în mod special în gamă pentru a oferi o alternativă compactă atunci când transportați dispozitivul mobil cu dvs. Pur și simplu pliați telefonul pentru a-l putea transporta în buzunar sau în geantă. Nu știm deocamdată grosimea Flip-ului când este pliat.

Infinity-O cu o cameră în gaura ecranului și un mic ecran de notificare

O nemulțumire la designul lui Galaxy Fold este crestătura din partea dreaptă sus a ecranului unde sunt camerele și senzorii. Samsung a schimbat acest lucru. Noul telefon pliabil va fi echipat cu un ecran Infinity-O cu o cameră în gaura poziționată central. Este probabil o cameră de 10MP similară cu cea de pe Galaxy Fold, pentru autoportrete și apeluri video.

Galaxy Z Flip folosește o balama Hideaway Hinge, practic invizibilă când utilizați telefonul. Încă nu se știe ce mecanism de închidere este utilizat. Smartphone-ul poate fi ținut magnetic împreună, cum este cazul lui Fold. O altă posibilitate este ca un mecanism să fie utilizat pentru a preveni deschiderea neintenționată a telefonului din geantă. Designul se bazează pe cutia de machiaj a cunoscutului brand francez Lancôme.

Odată pliat, aveți la dispoziție un mic afișaj de notificări. Este semnificativ mai mic decât cel al Fold-ului și este (probabil) exclusiv pentru afișarea orei, datei, indicatorului bateriei și notificărilor primite.

Imediat lângă afișarea notificărilor, o cameră duală este integrată cu un bliț. Rezoluția acestei camere digitale nu este cunoscută. Posibil o cameră de 12MP cu o diafragmă variabilă (f / 1,5 – f / 2,4), așa cum am văzut în prima generație. Samsung Galaxy Fold este echipat cu șase camere, dar numărul camerelor de pe Galaxy Z Flip este de trei. O cameră foto când deschideți telefonul și două camere în spate. Acest lucru va asigura, fără îndoială, un preț mai mic. Dacă Samsung țintește genul feminin, atunci este evident că se va acorda o atenție suplimentară modului portret. În cele din urmă, fetele / doamnele sunt în general pasionate de a face selfie-uri.

Un hardware mai puternic pe Galaxy Z Flip și posibil o culoare suplimentară

În ceea ce privește componentele hardware, Samsung Galaxy Z Flip este așteptat cu procesorul Snapdragon 855, aflat pe Galaxy S10 și Note 10. În ceea ce privește memoria, Galaxy Fold echipat cu 12GB RAM și 512GB spațiu de stocare. Este posibil ca pe Flip să avem 8GB RAM / 256GB, pentru un preț mai mic. Galaxy Fold nu are slot MicroSD, nu știm dacă Flip-ul va avea. De asemenea, nu se știe încă dacă telefonul este etanș cu IP68, probabil că nu.

Ne așteptăm la sistemul de operare Android 10 și interfața One UI 2.0. Se preconizează două baterii pe Galaxy Z Flip. O baterie de 900mAh pentru afișajul frontal și o baterie mai mare care alimentează ecranul flexibil. Capacitatea celei de-a doua baterii nu este încă cunoscută. Va avea și încărcare rapidă de 15W. Este evident o capacitate totală mai mică decât cea a Fold-ului, care are două baterii 2.135mAh + 2.245mAh (4.380mAh).

În ceea ce privește culorile, Galaxy Fold a fost lansat în două variante de culoare; Cosmos Black și Space Silver. Dacă Samsung se adresează doamnelor cu Galaxy Z Flip, cu siguranță telefonul pliabil va fi disponibil în cel puțin o culoare suplimentară. Ne așteptăm la o culoare veselă și frumoasă în tonuri de primăvară. Posibil în cutie la vânzare să se găsească și un set wireless Galaxy Buds în valoare de 150 €.

Samsung va introduce oficial seria Galaxy S20 și Galaxy Z Flip marți, 11 februarie. Evenimentul Galaxy Unpacked 2020 începe la 11:00 PST în San Francisco, ora 21:00 în România.

SURSĂLetsgoDigital