Samsung Galaxy Z Flip, o altă generație de telefon pliabil

1244
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Este o zi mare pentru Samsung. La un an după ce a bătut toți producătorii cu primul smartphone pliabil din lume, acum gigantul tech a lansat un alt tip de telefon pliabil. Da, Samsung Galaxy Z Flip a fost lansat la San Francisco. Un smartphone pliabil care parcă ne duce înapoi în timp, când telefoanele flip au fost la modă.

Galaxy Z Flip este primul telefon pliabil din lume cu sticlă pe ecran. Ecranul AMOLED Infinity Flex de 6,7 inch de pe Galaxy Z Flip este protejat de sticla ultra-subțire UTG pe care Samsung a dezvoltat-o ​​pentru dispozitivele sale pliabile. În acest fel ecranul lui Samsung Galaxy Z Flip este mult mai rezistent, conform SamMobile. La exterior, există un mic ecran AMOLED de 1,1 inch, care poate fi utilizat pentru a verifica ora, data, starea bateriei și notificările fără a deschide dispozitivul.

Ecran pliabil din sticlă care poate rămâne deschis în mai multe unghiuri

Balama care face posibilă acțiunea pliabilă a fost, de asemenea, modernizată. Acum poate permite telefonului să rămână deschisă în mai multe unghiuri, similar cu un laptop convertibil. Asta înseamnă că puteți folosi telefonul în sine ca, de exemplu, un trepied pentru când doriți să luați selfie-uri de departe sau să vizualizați un videoclip. De asemenea, s-au rezolvat îngrijorările legate de praful și murdăria care au fost criticate la Galaxy Fold. „Hideaway Hinge”, așa cum o numește Samsung, folosește fibre de nylon pe interior pentru a respinge murdăria și praful.

Dar cel mai interesant lucru pe Samsung Galaxy Z Flip este Modul Flex. Acesta împarte ecranul la jumătate, astfel încât să puteți face mai multe în același timp. Dezvoltat în parteneriat cu Google exclusiv pentru acest telefon, Modul Flex împarte ecranul în două atunci când ecranul este deschis în unghi. Conform Samsung, puteți face apoi lucruri precum vizualizarea imaginilor în jumătatea superioară și controlul acestora în partea de jos, Puteți viziona YouTube în jumătatea superioară și navigarea prin alte videoclipuri și eventual comenta de pe ecranul de jos.

Samsung Galaxy Z Flip are și câteva specificații impresionante. Este alimentat de chipsetul Snapdragon 855 și are 8GB de memorie RAM. Există o cameră duală la spate care constă dintr-o cameră principală de 12MP Dual Pixel cu F/1,8 stabilizată optic și o cameră ultra-lată de 12MP cu diafragma de F/2,2 cu un câmp de vedere de 123 de grade. Pentru selfie, există o cameră de 10MP în partea de sus a afișajului pliabil de 6,7 inch, cu un raport de aspect de 21,9: 9.

Baterie de 3.300mAh pe Z Fold și fără conectivitate 5G

Alte caracteristici includ 256GB stocare, o baterie de 3.300mAh, două sloturi SIM (unul eSIM) și suport complet Samsung Pay. Are un senzor de amprentă montat pe butonul de pornire. La fel ca seria S20, Z Flip rulează Android 10 din cutie cu versiunea 2.1 One UI de la Samsung. Din păcate, Z Flip nu are difuzoare stereo, slot microSD și asistență pentru încărcare rapidă de 25W sau 45W. Nu are nici conectivitate 5G.

Samsung Galaxy Z Flip va ieși la vânzare începând cu 14 februarie în SUA și Coreea de Sud. Este disponibil în Mirror Black și Mirror Purple, pentru un preț de 1.500 de euro. O lansare pe mai multe piețe va urma mai târziu, împreună cu opțiunea de culoare Mirror Gold în unele țări.