Galaxy Z Flip cu un display mult mai rezistent și o baterie de 3.300mAh

760
Sursa Foto: via SamMobile.com

Tot mai multe informații susțin că Samsung va folosi sticlă ultra-subțire pentru ecranul lui Galaxy Z Flip în locul unui strat de poliamidă. Acest lucru l-ar face mai rezistent și ar rezulta un ecran mai plat, mai elegant. Dar, potrivit SamMobile, Samsung se va asigura că ecranul lui Galaxy Z Flip nu va avea probleme și va trata ecranul flexibil al telefonului atât cu sticlă ultra-subțire (UTG), cât și cu un strat de plastic.

În plus, sursa citată de site-ul sus amintit, susține că Galaxy Z Flip va fi alimentat de o baterie de 3.300mAh. Acesta ar trebui să ofere telefonului suficientă durată de viață pentru a fi egal cu Samsung Galaxy S10. Ambele utilizează același procesor Qualcomm Snapdragon 855 (acolo unde este cazul). Mai exact, Galaxy Z Flip este de așteptat să aibă două baterii, iar 3.300mAh ar fi capacitatea combinată a ambelor. Bateria mai mică va avea 900mAh, am scris recent despre ea și va fi exclusiv pentru alimentarea ecranului mai mic destinat notificărilor.

Samsung Galaxy Z Flip cu sticla UTG va avea un ecran mai rezistent

Se pare că ecranul flexibil al Galaxy Z Flip se va baza pe sticlă ultra-subțire în loc de poliamidă. Totuși, pentru o mai mare rezistență Samsung va pune și un strat suplimentar de plastic (poliamidă), va oferi o protecție suplimentară. Nu amintim problemele pe care le-a avut inițial Galaxy Fold cu ecranul, probleme ce au dus la amânarea lansării la vânzare.

Aceste două straturi de protecție ar trebui și să reducă scorul de reparabilitate al telefonului în mod considerabil. Utilizatorii ar putea, în caz de nevoie, să înlocuiască stratul de plastic fără a fi necesar să înlocuiască întregul ansamblu de ecran. Și, reamintim folia protectoare de poliamidă este și mult mai ieftină.

Poliamida este un tip de polimer care conține legături amidice. Poliamidele pot fi găsite în natură, cum ar fi lâna sau mătasea, și pot fi, de asemenea, sintetice, cum ar fi nailon sau Kevlar. Primele poliamide au fost sintetizate în 1936 de către compania americană DuPont Corporation.

Ecranul fragil a lui Galaxy Fold a fost unul dintre aspectele cele mai criticate ale dispozitivului. Este logic ca Samsung să ia măsuri pentru a preveni apariția acelorași probleme pe un dispozitiv nou. Doar timpul și folosirea în mediu real a lui Galaxy Z Flip ne va spune dacă aceasta este sau nu soluția cea mai bună aleasă de gigantul tech. Din fericire, nu va trebui să așteptăm prea mult înainte să aflăm totul despre Samsung Galaxy Z Flip. Acesta va fi lansat alături de seria Galaxy S20 peste puțin timp, pe 11 februarie la San Francisco.