Galaxy Z Flip cu dual-camera selfie și senzor de amprente in-display

617
Samsung Galaxy Z Flip cu dualcamera selfie si senzor de amprente indisplay
Sursa Foto: Letsgodigital.org

Samsung este lider de piață în smartphone-urile pliabile. Compania a lansat până acum două telefoane pliabile complet diferite. Galaxy Z Fold 2 se pliază ca o carte și se deschide într-o tabletă mare, iar Galaxy Z Flip este un telefon compact tip clamshell. Ambele smartphone-uri sunt caracterizate de un ecran pliabil spre interior, astfel încât ecranul flexibil rămâne bine protejat atunci când purtați dispozitivul cu dvs. atunci când este pliat.

Cu toate acestea, se pare că Samsung are în vedere dezvoltarea unui smartphone de tip Galaxy Z Flip care se poate plia în două direcții; interior și exterior. Acest lucru elimină necesitatea implementării unui afișaj exterior mai mare. Aceste informații provin dintr-un nou brevet de unde aflăm mai multe caracteristici. Este un smartphone tip Galaxy Z Flip, se poate plia în două direcții, are dual-camera și senzor de amprentă in-display.

Samsung Galaxy Z Flip cu o cameră duală selfie

Este vorba despre un brevet intitulat „Aparat și metodă pentru iluminarea camerei în dispozitivul electronic”, conform LetsGoDigotal. Acesta a fost solicitat în octombrie 2020 de Samsung Electronics de la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI). Documentația de 68 de pagini a fost publicată la 15 aprilie 2021.

Un telefon cu clapetă este descris cu un ecran alungit, comparabil cu originalul Samsung Galaxy Z Flip. O caracteristică specială a acestui dispozitiv este posibilitatea de a plia telefonul Flip în două direcții, bineînțeles că balama trebuie reproiectată pentru aceasta. Când este pliat, ecranul rămâne protejat împotriva influențelor externe. Dacă pliați dispozitivul în sens invers, veți avea acces la un ecran mare atât pe partea din față, cât și pe cea din spate. În plus, puteți folosi telefonul într-o poziție complet deschisă, după care puteți utiliza întregul ecran.

Samsung a fost pe locul doi în numărul de brevete acordate în SUA în 2020 cu 8.539 brevete. Primul loc a fost ocupat de IBM cu 9.435 brevete, iar locul trei a fost ocupat de LG Corporation cu 5.112 brevete.

Samsung a optat pentru două camere într-un orificiu tip pilulă în ecran. Atunci când se implementează o cameră în gaura din ecran, nu este posibilă integrarea unui bliț din motive de siguranță. În schimb, Samsung vrea să folosească în acest scop lumina emisă de afișaj.

Această idee nu este nouă și este folosită și în smartphone-urile obișnuite. Ecranul devine complet alb / galben atunci când utilizați blițul pentru un selfie. Vizorul este temporar dezactivat în acel moment.

Camera dublă poate fi utilizată pentru a face fotografii și videoclipuri. Partea superioară a ecranului poate continua să servească drept vizor, în timp ce partea inferioară a ecranului funcționează ca un bliț. Partea inferioară a ecranului poate fi utilizată și pentru setările fotografiilor, contrast, luminozitate, etc.

Senzor de amprente în afișaj pe acest telefon Samsung

La fel de interesant este faptul că documentația brevetului vorbește pe larg despre integrarea unui senzor de amprentă pe ecran. Deocamdată, nu există smartphone-uri pliabile cu scanerul de amprente sub ecran. De exemplu, scanerul de amprentă al Samsung Z Flip este încorporat în butonul fizic din partea dreaptă a dispozitivului. Este foarte posibil ca acest lucru să se schimbe în viitor.

Dacă și când Samsung intenționează să implementeze o cameră dublă și / sau să integreze un senzor de amprentă pe ecran, rămâne necunoscut pentru moment. Succesorul modelului Z Flip (5G) va fi anunțat în jurul lunii iulie / august 2021. Concomitent cu Samsung Galaxy Z Flip 3, este de așteptat și Galaxy Z Fold 3. Având în vedere că IFA 2021 Berlin va fi un eveniment fizic, este posibil să le vedem acolo.

SURSĂLetsgoDigital