Galaxy Z Flip apare pe Geekbench cu Snapdragon 855 și 8GB RAM

508
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung va lansa seria Galaxy S20 și telefonul rabatabil Galaxy Z Flip peste o săptămână. Și sincer, credem că știm totul despre aceste patru smartphone-uri ce vor vedea lumina zilei la San Francisco. Asta în măsura în care Samsung nu ne mai face o surpriză plăcută. Sigur că o așteptăm cu plăcere.

Totuși mai așteptăm unele certificări sau apariții pe site-urile de referință. Și tocmai acest lucru s-a întâmplat! Samsung Galaxy Z Flip – a apărut în cele din urmă în baza de date a site-ului Geekbench în weekend-ul trecut. Conform SamMobile, smartphone-ul a obținut 725 de puncte în testul single-core și 2.610 în multi-core.

Samsung Galaxy Z Flip cu Snapdragon 855 pe Geekbench

Așa cum era de așteptat Galaxy Z Flip este dotat cu procesorul Snapdragon 855 – unele zvonuri au spus că va avea Snapdragon 855+. Nu există nicio modalitate de a afla dacă dispozitivul are Snapdragon 855 sau 855+ sub capotă, cel puțin momentan. Site-ul etalon de referință Geekbench folosește același nume de cod și arhitectură pentru ambele cipuri Qualcomm.

Asta pentru că Snapdragon 855+ este pur și simplu o versiune mai performantă a lui 855. Teoretic are un plus de până la 15% în performanța GPU. Gigantul tech a folosit Snapdragon 855+ într-un singur dispozitiv până în prezent – Samsung W20 5G. Acesta este replica lui Galaxy Fold pentru unul dintre operatorii de telefonie mobilă din China.

GPU – Graphics Processing Unit este un circuit electronic specializat, conceput pentru a manevra și modifica rapid memoria pentru a accelera crearea de imagini pe un dispozitiv de afișare. Termenul GPU a fost inventat și folosit de Sony la consola PlayStation, în 1994.

Rămâne de văzut dacă Galaxy Z Flip va folosi Snapdragon 855 sau 855+, nu va trece mult timp până vom afla. Samsung urmează să-și dezvăluie noul telefon pliabil la evenimentul „Galaxy Unpacked” din San Francisco peste o săptămână.

Galaxy Z Flip are 8GB RAM, conform listării pe Geekbench și rulează Android 10 cu One UI 2.0. Nu se știe dacă va exista și o variantă cu 12GB RAM, probabil că nu și, aproape sigur, nu vom vedea nici una cu 6GB RAM. Galaxy Z Flip este de așteptat să coste, conform ultimelor informații în jur de 1599€. În mare parte acest preț este rezultatul factorului de formă pliabil. Pentru că, nu credem că Samsung ar vinde un telefon, oricare ar fi el, cu mai mult de 1.000€ și mai puțin de 8GB de RAM ca standard.