Samsung W20 5G cu Snapdragon 855+ lansat în China

947
Sursa Foto: via gsmarena.com

Samsung tocmai a ridicat voalul de pe W20 5G, un smartphone pliabil aproape identic cu Galaxy Fold. Samsung W20 5G nu este Galaxy Fold 2 sau ceva de acest fel, este o nouă variantă a lui Galaxy Fold cu un procesor Snapdragon 855+. Producătorul sud-coreean a redenumit pur și simplu primul său smartphone cu ecran pliabil Galaxy Fold ca Samsung W20 5G. Acesta este destinat exclusiv pieței din China.

Pe 19 noiembrie 2019, Samsung a introdus W20 5G în China, conform GSMArena. Smartphone-ul este o copie a lui Galaxy Fold, primul smartphone pliabil al companiei Samsung. Samsung W20 5G are ecranul pliabil Infinity Flex de 7,3 inch și este articulat în centru. Ecranul secundar de 4,6 inch (1680 × 720 pixeli) dedicat notificărilor este de asemenea prezent. Cu toate acestea, unele modificări estetice au fost făcute: W20 5G este acum înconjurat de margini plane (rotunjite pentru Fold). Samsung oferă, de asemenea, smartphone-ul într-o nouă culoare alb-deschis în China.

Samsung W20 5G vine cu Android 9 Pie și One UI

Samsung W20 5G se distinge de versiunea originală Galaxy Fold prin Snapdragon 855+. Procesorul Qualcomm este dopat pentru jocuri și are un model Qualcomm 5G. Procesorul este însoțit de 12GB de memorie RAM. Nu este surprinzător, smartphone-ul este compatibil cu rețeaua 5G, spre deosebire de Galaxy Fold lansat în China doar cu o conectivitate 4G. Cu toate acestea, primul smartphone pliabil Samsung Galaxy Fold este deja oferit în versiune 5G în unele țări, inclusiv Coreea de Sud și Germania.

Pe partea foto, există triple-camera 12 + 12 + 16MP, o cameră secundară de 10 MP și dual-camera la interior de 10 + 8MP. În sfârșit, o altă modificare vine de la acumulatori. Sunt tot două baterii dar mai mici decât pe Galaxy Fold. Totalul celor două este de 4.235mAh, față de 4.380mAh pentru Fold-ul original.

Samsung Care+ este o asigurare pentru telefoanele Samsung. Cu Samsung Care+, smartphone-ul este asigurat împotriva daunelor accidentale timp de 2 ani. Toate reparațiile necesare sunt efectuate de furnizori de servicii autorizați. Toate reparațiile sunt efectuate de Samsung folosind piese originale Samsung.

Samsung W20 este lansat cu Android 9 și One UI pentru a avea grijă de partea software. În plus, Samsung oferă serviciul Care+ cu W20 5G. Acest serviciu include o linie telefonică VIP exclusivă pentru asistență (18 luni), precum și reparații prioritare (timp de 12 luni). Împreună cu acestea, serviciul va oferi cumpărătorilor înlocuirea ecranului în caz de probleme în termen de 1 an de la achiziție, precum și 50% reducere la înlocuirea unei baterii în termen de 18 luni.

Smartphone-ul cu ecran pliabil va fi comercializat în China începând cu luna decembrie 2019. Va avea un preț similar cu cel al telefonului Galaxy Fold din Europa, peste 2.000 de euro. Deocamdată, nu există niciun indiciu că terminalul poate ateriza pe alte piețe în afară de China.