Samsung Galaxy Z Flip poate costa între 860 și 1.260 de dolari

645
Sursa Foto: Aakash Jhaveri

Pe 11 februarie, Samsung va anunța la San Francisco seria de telefoane emblematice Galaxy S20. Conform tuturor informațiilor gigantul high-tech sud-coreean va folosi „Galaxy Unpacked 2020” și pentru a anunța telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Flip.

Va fi un al doilea smartphone, după Motorola Razr 2019, care va fi lansat cu un factor de formă tip clamshell. Motorola Razr a dezamăgit cumpărătorii prin prețul său foarte ridicat (1.500 $) raportat la specificațiile sale de gamă medie. Potrivit GizmoChina, informațiile privind prețul lui Samsung Galaxy Z Flip, apărute într-o publicație sud-coreeană, sugerează un preț mult mai mic pentru modelul Samsung. Se spune că Galaxy Z Flip are specificații mai bune și un preț mai mic decât Motorola Razr.

Originalul Samsung Galaxy Fold costă 1.980 USD / 1.900 GBP / 2.000 de euro USD, depinde unde îl cumpărați. Chiar dacă a fost primul smartphone pliabil lansat pe scară largă, este totuși un receptor foarte de scump.

Prețuri între 863 și 1.1259 de dolari pentru Samsung Galaxy Z Flip

Citând informații din surse proprii din industria de telefonie mobilă din Coreea, publicația sud-coreeană INews24 a scris că Samsung Galaxy Z Flip va avea un preț între 1 milion won (~ 863 dolari) și 1,5 milioane won (~ 1.295 dolari). Prețul este semnificativ mai mic decât prețul de 1.500 USD aflat Motorola Razr. Smartphone-ul rabatabil Motorola are și un chipset Snapdragon 710, ceva mai vechi. Z Flip este de așteptat cu procesorul companiei Qualcomm, Snapdragon 855, aflat pe mai multe dispozitive flagship anul trecut.

Până în prezent știm că Samsung Galaxy Z Flip, ex Galaxy Fold 2, ex Galaxy Bloom, va avea un afișaj de 6,7 inch care poate fi pliat și desfășurat pe verticală. Va avea și un ecran Infinity-O cu o cameră de 10MP în gaura poziționată central în ecran. Flip-ul Samsung va fi primul telefon pliabil cu un ecran ultra-subțire de sticlă. O peliculă de protecție din plastic va fi amplasată pe ecran pentru o protecție suplimentară.

Motorola a fost o companie multinațională de telecomunicații din SUA. În august 2011 Motorola Mobility a fost achiziționată de către Google cu 12,5 miliarde de dolari. În ianuarie 2014 a fost vândută companiei chineze Lenovo cu 2,91 miliarde de dolari.

Samsung Galaxy Z Flip va avea pe lângă procesorul Snapdragon 855 și un ecran secundar mai mic pentru diferite notificări, alături de dual-camera. Ar putea avea o baterie de 3.300mAh, mai mare decât bateria de 2.510mAh prezentă în telefonul Motorola. Galaxy Z Flip vine cu suport pentru încărcare rapidă de 15W.

Se preconizează că Flip-ul va fi la vânzare imediat după anunțarea sa. Samsung își propune să vândă peste 6 milioane de telefoane pliabile în acest an. Sunt incluse aici Galaxy Fold, Galaxy Z Flip și un viitor Galaxy Fold 2 care va ajunge la sfârșitul acestui an.