Samsung Galaxy Z Flip: stoc epuizat în prima zi în Coreea de Sud

865
Sursa Foto: koreaherald.com

Noul smartphone pliabil Samsung Galaxy Z Flip a ieșit la vânzare online și offline în Coreea de Sud vineri. Noul telefon Flip a început să fie vândut la ora 9 dimineața, potrivit companiei Samsung. Unii dintre furnizorii online au spus că au epuizat stocul în 30 de minute după lansarea la vânzare. Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume se grăbește și vrea să popularizeze noul factor de formă.

Conform datelor publicate de The Korea Herald, se așteaptă ca 20.000 de smartphone-uri Galaxy Z Flip să fie distribuite furnizorilor locali în prima săptămână. Este o creștere de aproape 10 ori față de volumul inițial al Galaxy Fold, primul smartphone pliabil de la Samsung, lansat anul trecut.

Samsung ia precomenzi în Coreea de Sud și pentru seria Galaxy S20

Galaxy Z Flip este disponibil pe site-ul oficial Samsung și al sucursalelor marilor operatori de telefonie mobilă SK Telecom, KT și LG plus. Momentan, datorită volumului limitat, se pare că nu toți retailerii din Coreea de Sud vor avea Galaxy Z Flip în stoc. Conform informațiilor, clienții nu vor trebui să aștepte atât de mult timp cât au făcut-o pentru Galaxy Fold. În aceeași zi, Samsung și operatorii locali de telefonie mobilă au început să ia comenzi pentru noile smartphone-uri Galaxy S20.

Gigantul high-tech speră că Galaxy Z Flip va atrage cât mai mai mulți clienți interesați de smartphone-urile pliabile. Z Flip are un preț de 1,65 milioane won, aproximativ 1.395 de dolari în Coreea de Sud. Modelul tip clamshell este cu aproximativ 700.000 won, aproximativ 590$  mai ieftin decât prețul de lansare a lui Galaxy Fold. Scăderea prețurilor și creșterea ofertei vor ajuta la performanțele de vânzare ale noului smartphone, potrivit surselor industriei.

Won este moneda oficială din Coreea de Sud. Un won este împărțit în 100 de jeoni. Jeon-ul nu mai este utilizat pentru tranzacțiile de zi cu zi și apare doar în cursul de schimb valutar. Won-ul (KRW) a fost folosit pentru prima data între anii 1902 și 1910.

Vor fi vândute peste 3 milioane de Galaxy Z Flip la nivel global în 2020

O ediție limitată a lui Z Flip, în colaborare cu brandul american de modă Thom Browne, vine cu un preț de 2,97 milioane won, ~2.510 dolari. Acesta model Galaxy Z Flip Thom Browne Limited Edition va fi lansat vinerea viitoare.

Analiștii locali au prezis că Samsung ar putea vinde 3 milioane de bucăți din Galaxy Z Flip la nivel global în acest an. Z Flip folosește o sticlă de protecție UTG pe partea superioară a ecranului OLED. Acest lucru îl face mai solid și rezistent la zgârieturi în comparație cu afișele din plastic. Este dotat cu un ecran principal pliabil de 6,7 inch și un ecran de 1,06 inch pe fața receptorului, care permite utilizatorilor să verifice ora și notificările.