Acasă Stiri Galaxy Z Fold 2 cu ecran de 7,7 inch din sticlă Ultra...

Galaxy Z Fold 2 cu ecran de 7,7 inch din sticlă Ultra Thin Glass

Samsung se pregătește să lanseze pe Galaxy Z Fold 2 iar atenția ne este acum concentrată și asupra componentelor principale. Acest lucru se datorează și faptului că ceea ce vom vedea pe Fold 2 poate fi o tendință tehnologică pe viitoarele telefoane pliabile.

Pe scurt, cea mai mare schimbare la Samsung Galaxy Z Fold 2, încă nu suntem siguri că se va numi așa, este afișajul. Datorită naturii telefonului pliabil care necesită plierea și deschiderea ecranului de foarte multe ori, se pare că Samsung s-a concentrat foarte mult pe îmbunătățirea performanței și designului afișajului.

Galaxy Z Fold 2 cu ecran de 7,7 inch și rata de 120Hz

Galaxy Z Fold 2 este echipat cu un ecran pliabil OLED care măsoară 7,7 inch, conform Etnews. În exterior, dispozitivul are un ecran Super AMOLED de 6,23 inch. Subsidiara Samsung Display a fost responsabilă pentru fabricarea acestor ecrane. Samsung Display este singura companie din lume care produce panouri pliabile. Afișajul de 7,7 inch acceptă o rată de actualizare de 120Hz și încorporează o tehnologie sensibilă la atingere (Y-Octa) cu un senzor în display. Viteza de scanare este mai mare decât înainte și se preconizează o redare mai rapidă a imaginilor pe ecran.

Sticla pliabilă este aplicată ca un ultim strat pentru a proteja ecranul și a crește rezistența acestuia. Sticla este furnizată de compania germană Schott. Prelucrarea sticlei pliabile UTG se face de către compania Dowoo Insys și apoi este furnizată la Samsung Display pentru a o combina cu panoul. Dowoo Insys, o companie sud-coreeană, se remarcă pentru rolul său tot mai mare în lanțul de furnizare a telefoanelor pliabile Samsung. În urma primei livrări de sticlă pliabilă pentru Galaxy Z Flip, Dowoo Insys a preluat și sticla pentru Galaxy Z Fold 2.

Dowoo Insys este o companie cu sediul în Coreea de Sud, înființată în 2010. Dowoo Insys dezvoltă folii ultra-subțiri din sticlă pentru afișaje OLED pliabile. Samsung Display este cel mai mare acționar (27%) al companiei Dowoo Insys.

Departamentul foto spate este compus dintr-o cameră cu unghi ultra-wide de 12 megapixeli, una cu unghi lat de 12MP și una principală de 64MP. Samsung Electro-Mechanics fabrică camera de 64MP și camera ultra-wide de 12MP. Compania Camsys, tot din Coreea de Sud produce cealaltă cameră de 12MP. Se pare că Fold 2 dispune de camere selfie de 10MP la interior și exterior. Camerele pentru selfie-uri și apeluri video sunt produse de o altă companie sud-coreeană, MCNEX.

Baterii cu o capacitate combinată de 4.365mAh

Cu Galaxy Z Flod 2 a fost actualizată și încărcarea wireless. Smartphone-ul pliabil are încărcare rapidă de 15W și încărcare wireless inversă tot de 15W. Telefonul pliabil va veni la pachet cu două baterii cu o capacitate combinată de 4.365mAh. Partea receptorului de încărcare wireless (RX) încorporată în Fold 2 este furnizată de compania Chemtronics.

Tehnologia biometrică utilizată pentru verificare, autentificare și plăți mobile va fi prin scanarea amprentelor. Senzorul de amprente este amplasat pe lateral. În plus, filtrele EMI vor fi furnizate de Amotech. Filtrele EMI protejează piesele care controlează LAN-ul wireless, frecvența radio și Bluetooth, reducând în același timp undele electromagnetice provenite de la telefon. Compania KH Bartech va furniza balamale care permit plierea și desfășurarea corpului.

Acum că știm multe din specificațiile lui Galaxy Z Fold 2, așteptăm lansarea lui pe 5 august. Cu toate acestea, sunt zvonuri că lansarea smartphone-ului ar putea fi întârziată din cauza software-ului incomplet.

Stiri

Samsung Unbox & Discover – noi televizoare, monitoare și soundbar-uri

Samsung Electronics și-a prezentat gama MICRO LED, Samsung Neo QLED, televizoare lifestyle, monitoare și bare de sunet pentru 2021 la evenimentul său...

Samsung Neo QLED considerat „Cel mai bun televizor” din SUA

Televizorul Neo QLED, lansat de Samsung la „Samsung First Look” în ianuarie, este evaluat drept „cel mai bun televizor” de către presa...

Experiența S Pen pe Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Deși Samsung Galaxy S21 Ultra 5G este compatibil cu S Pen, nu vine cu un stilou în cutie la cumpărare. S Pen...

Cum ne-a schimbat pandemia stilul de viață și felul în care interacționăm

Un studiu realizat de Samsung & Ipsos în Europa arată cum tehnologia ne-a ajutat să rămânem conectați cu ceilalți în timpul pandemiei....

În primele teste Exynos 2200 depășește procesorul Apple A14 Bionic

Săptămâna trecută am scris despre viitorul procesor Samsung Exynos 2200 echipat cu grafică AMD. Era vorba despre debutul acestuia, dacă va fi...

Galaxy Watch Active și Galaxy Watch primesc noi funcții cu o actualizare

Vești bune pentru utilizatorii de Galaxy Watch sau Galaxy Watch Active. Compania Samsung lansează o actualizare de software pentru smartwatch-urile mai vechi,...

Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa în 2020

2020 a fost un an greu pentru piața europeană a smartphone-urilor deși cifrele vânzărilor s-au recuperat aproape în totalitate până la sfârșitul...