Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 posibil cu certificare IP!

680
Galaxy Z Fold 3 si Galaxy Z Flip 2 vor avea certificare IP
Sursa Foto: via SamMobile.com

Durabilitatea rămâne o preocupare pentru smartphone-urile pliabile, iar Samsung ține cont de acest lucru cu fiecare nouă generație. Samsung Galaxy Z Flip a fost primul model din lume cu ecran din sticlă ultra-subțire (UTG) și o balama solidă. Samsung Galaxy Z Fold 2 venit cu un ecran UTG și mai bun, în plus față de o balama mai rezistentă și mai rafinată. Dar, există și un of la modelele pliabile. Niciunul dintre pliabilele Samsung nu are un rating IP. Acest lucru este pe cale să se schimbe anul acesta.

O certificare de protecție IP se acordă unei carcase care închide etanș un articol / dispozitiv electric. Indică în mod clar cât de rezistentă este carcasa la pătrunderea lichidelor și prafului. De exemplu, ratingul IP67 găsit pe majoritatea smartphone-urilor indică faptul că oferă protecție completă împotriva prafului și a altor particule străine, precum și protecție împotriva scufundării totale în apă de maximum un metru timp de până la 30 de minute.

Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 2 cu certificare IP

Acum sunt tot mai multe șoapte pe la colțuri că ambele pliabile noi – Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 vor avea un rating IP. Aceste șoapte sunt totuși de la personae din interiorul Samsung, așa că trebuie luate în seamă. Ce tip de certificare IP vor avea noile pliante este o necunoscută în acest moment, conform SamMobile. Nu credem că este posibil să fie similar cu ratingul IP68 al Galaxy S21 Ultra, de exemplu. Dar cel puțin un IP67 ar reprezenta o îmbunătățire majoră în acest departament.

Acesta va fi cu siguranță o adăugare binevenită pentru clienții care plătesc până la 2.000 de euro pentru un pliabil precum Samsung Galaxy Z Fold 2. Nici modelul Samsung Galaxy Z Flip nu este tocmai ieftin. Da, pliabilele Samsung sunt unele dintre cele mai scumpe smartphone-uri Samsung. Cu cât sunt mai durabile, cu atât este mai bine pentru clienți.

IP – Ingress Protection este un standard internațional ce clasifică și evaluează gradul de etanșeitate pentru diferite carcase, dispozitive și aparate. Gradele de protecție sunt de la IP00 la IP69. Acest standard a fost introdus pentru prima dată în 1989.

Nu se știe ce rating vor avea viitoarele pliabile Samsung

O evaluare IP ar oferi telefoanelor pliabile Samsung o anumită formă de rezistență la praf și apă. Nu este clar ce rating va fi – poate varia de la o rezistență ușoară la rezistența completă la praf și apă. Este greu să faci un telefon pliabil, cu balamale și afișaje flexibile, rezistent la apă sau praf din cauza golurilor care trebuie să fie prezente într-un astfel de mecanism. Dar conform ultimelor informații, se pare că Samsung a găsit o modalitate de a face acest lucru. Ar fi o lovitură de imagine extraordinară pentru compania Samsung. Până în acest moment gigantul tech nu a confirmat oficial că va lansa anul acest un telefon pliabil!

Samsung urmează să lanseze pe Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 în iulie – august, posibil la IFA Berlin 2021. Acestea sunt singurele două smartphone-uri pliabile pe care Samsung le va lansa anul acesta. Zvonurile care susțineau că Samsung va lansa patru noi telefoane pliabile în acest an s-au dovedit a fi incorecte.