Samsung Galaxy Z Fold 3 cu S Pen va fi lansat în iunie 2021

768
Sursa Foto: letsgodigital.org

Ultimele zvonuri afirmă că Samsung va lansa următorul smartphone cu ecran pliabil în iunie 2021. Botezat cu numele Galaxy Z Fold 3, viitorul pliabil al companiei este prevăzut să vină cu suport pentru S Pen. Potrivit mai multor zvonuri recente, Samsung va întrerupe și seria Galaxy Note odată cu lansarea Galaxy Z Fold 3.

Se spune că viitorul smartphone pliabil va avea și o cameră frontală sub ecran. În acest scop Samsung folosește o tehnologie care permite luminii să treacă printre pixelii ecranului  pentru a rezulta o fotografie de calitate. La tehnologia camerei foto sub ecran gigantul tech lucrează de mai mult timp, dar nu a dat până acum randamentul așteptat de Samsung.

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu S Pen ne inclus în cutie

Stim câteva din specificațiile și caracteristicile ce vor fi pe Samsung Galaxy Z Fold 3. Conform MySmartPrice, Samsung Galaxy Z Fold 3 va fi lansat în iunie 2021. Potrivit mai multor surse sud-coreene, compania se află în etapele finale de dezvoltare înainte de a începe producția în serie a viitorului său smartphone pliabil. Cele mai mari două actualizări pe Z Fold 3 sunt includerea suportului S Pen și o cameră frontală in-display.

Galaxy Z Fold 3 va veni cu suport pentru S Pen, dar nu sunt informații dacă un astfel de stylus va fi inclus în cutie la vânzare. Cele mai multe zvonuri spun că Samsung va vinde stiloul inteligent separat ca accesoriu, în loc să fie în cutie. Galaxy S21 Ultra, care va fi lansat în ianuarie 2021, nu va avea un slot dedicat pentru S Pen. Ecranul lui S21 Ultra va suporta S Pen, dar smartphone-ul nu va veni cu unul inclus în cutie.

UTG – Ultra Thin Glass. Sticla ultra-subțire are mai puțin de 100 µm grosime. Poate fi chiar de 30 µm, adică la fel de groasă ca un fir de păr uman. Ecranele din sticlă ultra-subțire sunt mult mai rezistente și capabile să reziste la mișcările de închidere și deschidere a telefonului.

În ceea ce privește camera frontală in-display, Samsung folosește o tehnologie de ecran care permite luminii să treacă prin spațiul dintre pixeli pentru a face selfie-uri. Compania a reușit să adauge un digitalizator in-display, datorită sticlei ultra-subțiri (UTG) din a doua generație. Cu sticla de generație următoare, Samsung a depășit dificultățile de dezvoltare a stratului protector de ecran care ajută la prevenirea zgârieturilor când S Pen intră în contact cu ecranul. Folosirea noii sticle UTG a făcut posibil ca Samsung să adauge suport S Pen în Z Fold 3.