Confirmat: Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi rezistente la apă!

537
Confirmat Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi rezistente la apă
Sursa Foto: SamMobile.com

Telefoanele pliabile Samsung sunt cele mai bune pe care le puteți cumpăra de pe piață astăzi. Atât Galaxy Z Flip, cât și Galaxy Z Fold 2 oferă o experiență surprinzător de solidă, în ciuda timpului foarte scurt în care Samsung a create primele dispozitive pliabile. Cu viitoarele Galaxy Z Flip 3 și Galaxy Z Fold 3, ne așteptăm la o mulțime de îmbunătățiri printre care adăugarea unui rating IP.

Am scris în urmă cu câteva luni că Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor avea un rating IP. Recent un zvon a sugerat că cele două foldable vor fi certificate IPX8. Acest lucru înseamnă același nivel de rezistență la apă ca flagship-urile Samsung non-folding. Totuși rezistența la praf nu este încă certificată. Ei bine, acum primim o confirmare privind certificarea IPX8, înainte de evenimentul Samsung Unpacked de luna viitoare. Acesta vine de la Evan Blass, via SamMobile, cunoscut pentru informațiile sale exacte din domeniu.

Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3 vor fi rezistente la apă

Este impresionant faptul că Samsung a reușit să-și facă pliabilele rezistente la apă într-un timp atât de scurt. Probabil va mai trece un an sau doi până când Samsung va reuși să facă ceva și în privința rezistenței la praf. Cel mai probabil urmașul lui Galaxy Z Fold 3 va avea și un număr în loc de X pentru certificarea la praf. Asta înseamnă că sistemul de perii aflat pe Samsung Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip va fi îmbunătățit pentru a împiedica mai eficient pătrunderea prafului în balama.

Poate că Samsung va reuși să facă ceva în legătură cu rezoluția camerei in-display care va debuta pe Fold 3. Am auzit recent că aceasta ar putea avea doar 4MP. O astfel de rezoluție este cel puțin rușinoasă pe un smartphone Samsung emblematic. Sperăm că unele șmecherii software vor compensa această rezoluție mică. Momentan știrile despre camera de 4MP sunt vagi, va trebui să așteptăm ca Fold-ul să devină oficial pentru a afla.

IP – Ingress Protection este un standard internațional introdus pentru prima dată în 1989. Clasifică și evaluează gradul de etanșeitate pentru diferite carcase, dispozitive și aparate. Gradele de protecție sunt de la IP00 la IP69.

Evaluarea IPX8 este destul de semnificativă, deoarece înseamnă că ambele pliabile pot supraviețui scufundate în apă. Vor rezista la mai mult de un metru adâncime. Pliabilele anterioare Samsung nu erau rezistente la apă și mulți credeau că vina principală o poartă designului pliabilelor. Rețineți că o certificare IPX8 pentru Galaxy Z Fold 3 și Flip 3 nu înseamnă că cele două pliabile pot fi folosite pentru scufundări la adâncime. În acest caz este posibil ca Samsung să nu vă înlocuiască telefonul gratuit în garanție dacă se deteriorează în apă.