Samsung Galaxy Z Fold 3 poate fi următorul telefon cu S Pen

529
Samsung Galaxy Z Fold 3 poate fi urmatorul telefon cu S Pen
Sursa Foto: AakashJhaveri via techradar.com

Suportul pentru stiloul Samsung S Pen nu mai este exclusiv pe seria Galaxy Note, așa cum a fost odată. Samsung Galaxy S21 Ultra a fost lansat cu suport pentru stylus la începutul acestui an. Acum noi informații, dar au fost și zvonuri anterioare, confirmă că Samsung Galaxy Z Fold 3 va fi următorul telefon al companiei care poate lucra cu stylus-ul Samsung.

Acesta nu este în niciun caz un zvon nou, dar având în vedere că mai multe surse îl susțin tot timpul, pare mai probabil ca niciodată. Galaxy S21 Ultra este o dovadă că Samsung este fericit să adauge funcționalitatea stiloului la mai multe telefoane. Dar din câte se pare Samsung Galaxy Z Fold 3 va include un slot pentru stylus în carcasă, pe care S21 Ultra nu îl are.

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu S Pen și cameră selfie sub ecran

Conform TechRadar, viitorul pliabil Samsung va avea într-adevăr suport pentru S Pen când va sosi. Cel puțin momentan nu există o dată oficială de lansare a telefonului, dar Galaxy Z Fold 2 a fost lansat în septembrie 2020, deci mai târziu în 2021 este mai sigur. Asta nu înseamnă că Samsung nu îl poate lansa și mai repede!

Aceasta nu este singura informație nouă pe care am auzit-o despre viitorul Samsung Galaxy Z Fold 3. Conform mai multor surse, telefonul pliabil va avea și o camera selfie în-display și poate chiar iluminare RGB de-a lungul balamalei.

Cele mai vechi dovezi ale producerii sticlei au fost descoperite în mormintele din Egipt din anii 3.500 – 3.200 î.Hr. Compania Saint-Gobain din Franța este mai mare producător de sticlă din lume. Este urmată de Corning din SUA, care produce Gorilla Glass.

Procesul de adăugare a suportului S Pen este mai dificil decât ați putea crede. Sunt necesare straturi suplimentare sub ecran pentru a recunoaște intrarea unui dispozitiv de indicare digital. Acest lucru este mai dificil de realizat pe un telefon pliabil decât pe unul obișnuit. Am auzit anterior că Samsung ar putea schimba tehnologia de afișare utilizată în Galaxy Z Fold 3 pentru a permite suportul stiloului și a face ca sticla ultra-subțire (UTG) să fie mai groasă pentru a rezista la apăsarea unui stilou.

Încă nu știm viitorul seriei Galaxy Note

Noile informații nu intră în detalii despre soluția pe care compania Samsung o va folosi. Dar, din câte se pare, compania a găsită o nouă soluție pentru acest lucru. „Oameni din companie familiarizați cu problema” sunt citați în mod anonim în articolul din TechRadar.

Întrebările rămân în legătură cu ceea ce înseamnă acest lucru pentru linia Galaxy Note. Unele surse sud-coreene sugerând că telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z vor înlocui în cele din urmă seria Note. Deocamdată, însă, Samsung spune că este dedicat gamei Galaxy Note. În acest fel ne așteptăm să vedem un Galaxy Note 21 mai târziu în an.