Compatibilitatea lui Galaxy Z Fold 3 cu S Pen Pro a fost confirmată de FCC

387
Compatibilitatea Galaxy Z Fold 3 cu S Pen Pro a fost confirmata de FCC
Sursa Foto: prin SamMobile.com

Samsung a abandonat seria Galaxy Note pentru moment, dar accesoriul S Pen este aici pentru a rămâne. Foarte multe informații din ultimul timp au fost despre compatibilitatea lui Samsung Galaxy Z Fold 3 cu un S Pen. Acest lucru a fost acum clarificat, certificarea comisiei americane Federal Communications Commission (FCC) confirmând acest lucru. Galaxy Z Fold 3 va fi compatibil cu un stylus S Pen Pro.

Un nou stilou S Pen cu numărul de model EJ-P5450 a fost recent aprobat de comisia FCC. Acest accesoriu a fost anunțat inițial în ianuarie 2021 alături de un S Pen obișnuit pentru Galaxy S21 Ultra. Apoi au fost puține informații despre el și nu a mai ajuns niciodată pe piață.

Galaxy Z Fold 3 cu S Pen Pro confirmat de FCC

Noul stilou S Pen Pro este acum pregătit pentru a da piept cu piața, judecând după certificarea sa de către FCC. Conform listării oficiale pe site-ul FCC, Samsung S Pen Pro va fi compatibil cu mai multe smartphone-uri Samsung. Sunt trecute pe site-ul FCC: Galaxy Note 10 Lite, Galaxy S21 Ultra 5G, seria Galaxy Note 20, seria Galaxy Tab S7, Galaxy Tab S6 și viitorul Galaxy Z Fold 3 5G. Chiar dacă nu apare în lista FCC, probabil și seria Galaxy Note 10 este compatibilă cu noul S Pen.

S Pen Pro are Bluetooth LE și acceptă Air Actions. Viitorul Samsung S Pen Pro are conectivitate Bluetooth LE, ceea ce înseamnă, desigur, că acceptă Air Actions, spre deosebire de modelul standard S Pen lansat la începutul acestui an. Modelul Pro este, de asemenea, mai mare și conține o baterie internă.

Bluetooth LE (Low Energy) – Bluetooth cu consum redus sau Bluetooth cu energie redusă. Este o tehnologie fără fir bazată pe Bluetooth care facilitează conexiunile pe distanțe mici, de 5 – 10 m. A fost creat de Nokia în 2006.

Încă nu este clar cum va fi oferit noul stylus alături de smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3. Nu se știe dacă va fi inclus în pachetul de vânzare cu amănuntul sau vândut separat ca accesoriu opțional. Probabil varianta din urmă, având în vedere compatibilitatea S Pen Pro cu o varietate de alte dispozitive Galaxy.

Se așteaptă ca Samsung Galaxy Z Fold 3 să ajungă pe scena de la Galaxy Unpacked pe 11 august. Chiar dacă informația cu data este din surse interne Samsung, compania nu a confirmat încă acest lucru, conform SamMobile. Dispozitivul pliabil ar putea deveni disponibil pentru cumpărare la sfârșitul lunii august sau în septembrie.