Acasă Stiri Samsung Galaxy Z Fold 3 cu UDC și senzor de amprente in-display

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu UDC și senzor de amprente in-display

În august Samsung va organiza un eveniment Galaxy Unpacked pentru lansarea smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Noul Fold va fi mai puternic și mai durabil decât înainte și va include, de asemenea, câteva caracteristici noi. De remarcat aici este suportul S Pen și, bineînțeles, camera sub display – under display camera (UDC).

Un nou brevet arată cum Samsung dorește să proceseze camera selfie și alți senzori sub ecran. Este aceasta tehnologia utilizată în foarte așteptatul Samsung Z Fold 3? Samsung a brevetat un smartphone pliabil cu mai mulți senzori sub ecranul flexibil, inclusiv un senzor de amprentă digitală și o cameră foto.

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu o cameră sub ecran

Brevetul a fost solicitat de Samsung Electronics la sfârșitul lunii noiembrie 2020 la Oficiul European de Brevete (EUIPO). Apoi, același brevet a fost trimis și la WIPO – Oficiul Mondial pentru Proprietate Intelectuală. Documentația intitulată „Dispozitiv de comunicație portabil, inclusiv afișaj” a fost publicată pe 9 iunie 2021. De asemenea, noul brevet face trimitere la unul pentru care Samsung a solicitat deja în 2019 în Coreea de Sud, noul brevet detaliind acest lucru.

Este un smartphone de tip Galaxy Z Fold, cu alte cuvinte, este un smartphone pliabil care poate fi deschis la dimensiunea unei tablete. Nu știm sigur dacă specificațiile din acest brevet se vor regăsi pe Samsung Galaxy Z Fold 3, Samsung nu a confirmat nimic, dar toate informațiile de până acum confirmă prezența camerei in-display și a senzorului de amprente. Brevetul se referă în principal la ecranul flexibil care se află în interiorul dispozitivului. Conform LetsGoDigital, Samsung dorește să plaseze mai mulți senzori sub acest ecran.

Irisul are 266 de caractere unice și percepe doar trei culori: roşu, albastru şi verde. Restul sunt doar combinații ale acestora. Ochiul uman diferențiază aproximativ 10 milioane de nuanțe, dar nu vede lumina ultravioletă.

Se referă la diferite tipuri de senzori, cum ar fi un senzor de cameră, un senzor de amprentă, un receptor și un senzor de proximitate. Samsung poate utiliza diferite combinații adăugând senzori suplimentari. Pot fi acolo un senzor de iluminare și / sau un senzor de iris. Camera și senzorii aferenți se află în colțul din dreapta sus – unde a fost plasată crestătura pe Galaxy Fold original. Senzorul de amprentă pe ecran este bineînțeles amplasat mai jos.

Pot fi amplasate sub ecran mai multe camere pe un viitor Fold

Prin utilizarea unei plăci de sprijin plasate între ecran și modulul camerei, presiunea exercitată pe ecran nu va afecta negativ performanța camerei. În jurul modulului camerei, un spațiu suplimentar este lăsat liber în stânga și în dreapta, astfel încât să se poată deplasa pe măsură ce dispozitivul este pliat și desfășurat. Opțional, mai multe camere pot fi plasate sub ecran, documentația menționând chiar trei sau mai multe camere.

Prin plasarea acestor senzori sub ecran, se poate crea o experiență pe ecran complet. Pe Fold-ul original, crestătura mare a fost adesea criticată. Cu Samsung Galaxy Z Fold 2, compania a optat pentru o soluție mult mai elegantă, prin integrarea unei camere în orificiul din ecran. Galaxy Z Fold 3 este de așteptat să fie primul smartphone pliabil Samsung cu o cameră in-display. Este posibil să fie un senzor de imagine de 16MP realizat de Sony.

Probabil calitatea fotografiilor făcute cu această cameră să nu fie atât de ridicată. În plus, camera va fi oarecum vizibilă, în ciuda faptului că este plasată sub ecran. Deși producătorii de smartphone-uri lucrează la o cameră sub-display de câțiva ani, această tehnologie nu este atât de ușor de aplicat. A demonstrate acest lucru ZTE cu al său Axon 20. Cu toate acestea, Samsung pare să fi obținut rezultate mult mai bune.

Senzor de amprente in-display pe viitorul pliabil Samsung

Cu siguranță nu este de neconceput ca alți senzori, cum ar fi scanerul de amprente digitale, să fie amplasați sub-ecran. Senzorul de amprentă la Galaxy Z Fold 2 este în butonul de alimentare, pe partea laterală a dispozitivului. O caracteristică izbitoare a imaginilor brevetului este amplasarea senzorului de amprente în afara centrului ecranului. Acest lucru evită să fie nevoie să așezați degetul exact pe linia de pliere, ceea ce ar complica autentificarea biometrică.

Întrucât documentația se bazează pe un brevet pentru care Samsung a solicitat deja în 2019, este posibil ca această tehnologie să fie aplicată la viitorul Samsung Z Fold 3. Noul telefon pliant este de așteptat să fie oficial lansat în august cu vânzări mai târziu în luna respectivă.

Stiri

Galaxy Z Fold 3 vs Microsoft Surface Duo: Două idei pliabile diferite

Samsung a ajuns să domine incontestabil noul format de telefon pliabil. După un prim Galaxy Fold a urmat apoi un mult mai...

Samsung are interdicție de a vinde 61 de modele de telefoane în Rusia!

Samsung va fi nevoit să stopeze importul și vânzarea a 61 de smartphone-uri care încalcă brevete deținute de SQWIN SA. Știrea a...

One UI 4.0 beta va ajunge în curând pe Galaxy Z Fold 3

În acest moment, Samsung testează One UI 4.0 pentru utilizatorii seriei Galaxy S21 din doar șapte țări. S-a zvonit că actualizarea noii...

Cea mai rapidă memorie RAM DDR5 din lume realizată cu cipuri Samsung

Piața computerelor va primi în curând acces la tehnologia DRAM de generația următoare. Cu procesoarele Ryzen de nouă generație ale AMD și...

Samsung One UI 4.0 beta trei a fost lansat în Coreea de Sud

Samsung este încă în faza de testare pentru următoarea versiune de Android 12 pe propriile telefoane. Samsung One UI 4.0 beta 3...

Interbrand Best Global Brands 2021: Samsung pe locul cinci

Compania Samsung s-a clasat pe locul cinci în cele 100 cele mai bune mărci globale ale Interbrand 2021- Interbrand Best Global Brands...

Aplicația Strava două luni gratuit pentru utilizatorii seriei Galaxy Watch 4

Samsung a lansat o actualizare majoră de firmware pentru noua sa serie Galaxy Watch 4. Noua versiune aduce o mulțime de funcții...