Galaxy Z Fold 3 sfaturi și trucuri: optimizați, configurați, personalizați

1115
Galaxy Z Fold 3 sfaturi si trucuri
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Galaxy Z Fold 3 este probabil cel mai flexibil dispozitiv mobil lansat de Samsung vreodată. Și prin „flexibil” înțelegem în principal funcționalitatea și nici măcar ecranul pliant. Puteți utiliza dispozitivul în foarte multe moduri. Dar când începeți să-l utilizați pentru prima dată, nu totul este configurat și ajustat în mod optim. Cu aceste sfaturi și trucuri pentru Samsung Galaxy Z Fold 3 puteți folosi la capacitate maximă noul telefon pliabil Samsung. Accentul este pus aici pe trucuri specifice pentru ecranul pliant – dar nu exclusiv.

Vă ajutăm pe drumul dvs. cu optimizările de mai jos, prin intermediul colegilor noștri de la GalaxyClub. Să începem cu ceea ce credem că este cel mai util sfat pentru Samsung Galaxy Z Fold 3. Faceți-vă o favoare și asigurați-vă că sunteți primul care apasă pe butonul Pornit / Oprit!  Da, trebuie să apăsați înainte de a vă putea debloca dispozitivul. În Setări prin Biometrie și securitate, accesați Fingerprints și activați opțiunea Fingerprint întotdeauna activat. Acum, ecranul va porni și se va debloca dispozitivul imediat ce așezați degetul pe scaner în tasta de pornire.

Aplicații pe ecran complet cu Samsung Galaxy Z Fold 3

Un ecran uriaș este frumos și puteți face mult mai multe activități pe el decât pe un ecran de smartphone „clasic”. Dar, desigur, aplicațiile trebuie să utilizeze foarte bine spațiul. Cu multe aplicații populare, acest lucru funcționează bine, dar dacă nu este cazul, puteți încerca, de asemenea, să rezolvați problema. Accesați Setări prin Afișare la opțiunea Aplicații ecran complet și alegeți aplicațiile pe care doriți să le utilizați întotdeauna pe ecran complet.

Redare naturală a culorilor. Galaxy Z Fold 3 a venit cu ecranul setat la „violent și saturat”. Sau așa cum o numește Samsung: Vivid. Dacă acesta este gustul tău, bine. Dar, nu la toți este. În Setări prin Afișare, accesați Modul Ecran și selectați Natural. Arată într-adevăr mult mai liniștit și, în ceea ce ne privește: mai plăcut.

Folosiți FlexStand! Una dintre caracteristicile „speciale” anunțate cu Samsung Galaxy Z Fold 3 este FlexStand. În acest mod, ferestrele dintr-o aplicație sunt împărțite între cele două jumătăți ale ecranului, dacă rotiți ecranul cu un sfert de rotație, astfel încât pliul să fie orizontal. În Gmail, de exemplu, ai tastatura pe jumătate, în timp ce scrii e-mailul pe cealaltă jumătate a ecranului – ca un fel de mini laptop.

Slack este o platformă de comunicare de afaceri dezvoltată de compania americană de software Slack Technologies și deținută de Salesforce din 2021. Salesforce a achiziționat Slack cu ~27,7 miliarde USD la 21 iulie 2021.

Cu toate acestea, nu toate aplicațiile pot gestiona acest mod. Totuși, ar putea merita să verificați ce se întâmplă atunci când aplicația este forțată să utilizeze modul FlexStand. Uneori rezultatul este în regulă (de exemplu, Slack) și, uneori, deloc (Whatsapp). Încercați-l prin Setări -> Funcții avansate -> Laboratoare -> Fereastra Mod Flex și alegeți aplicațiile pe care doriți să le utilizați în Modul Flex.

Sfat pentru ecranul de pornire: rotiți în modul peisaj

Rotiți în modul peisaj. Dacă utilizați în continuare aplicații în modul Flex, evident nu doriți ca întreaga dvs. imagine să revină dacă aterizați pe ecranul de pornire între ele. Așadar, mergeți prin Setări la ecranul de pornire și activați opțiunea Rotire pentru peisaj din partea de jos a meniului respectiv. Acum, ecranul de pornire se poate roti în funcție de modul în care țineți Galaxy Z Fold 3.

Controlul luminozității. Nu este un punct forte Fold, dar asta nu-l face mai puțin util. Ca pe orice Galaxy, pe Galaxy Z Fold 3, controlul luminozității nu este accesibil până când nu glisați complet panoul Notificări în Vizualizare. Deci, trebuie să glisați de două ori în jos pentru asta. Acest lucru se poate face mai repede.

Glisați întregul panou de notificări în Vizualizare și atingeți cele trei puncte din partea dreaptă sus. Apoi alegeți Layout Quick Panel și activați comutatorul pentru Afișare luminozitate pornit / oprit deasupra notificărilor. Poate fi formulat un pic confuz, dar acest lucru asigură faptul că glisorul de luminozitate a ecranului este deja accesibil după glisare.

Multi-fereastră Galaxy Z Fold 3: cum funcționează?

Multi-windows. Poate că cea mai importantă caracteristică a lui Samsung Galaxy Z Fold 3 este Multi-Window. Puteți deschide și utiliza în același timp trei aplicații pe ecranul mare. Conversați prin chat, vizionați videoclipuri și luați note în Samsung Notes? Totul este posibil. Dar cum faci asta mai exact?

Primele două aplicații sunt întotdeauna direct prin intermediul tastei Deschise recent. Accesați prezentarea generală a aplicațiilor recent deschise, atingeți pictograma aplicației și atingeți Deschidere în vizualizarea ecranului divizat. Apoi puteți alege o altă aplicație pentru a o deschide pe cealaltă jumătate a afișajului.

Sfat Galaxy Z Fold 3: multitasking multi-ferestre. Adăugați o a treia aplicație prin panoul de margine Apps, pe care îl glisați în imagine din filă. Alegeți o aplicație nouă acolo și glisați-o cu degetul în partea ecranului în care doriți să o plasați. Puteți oricând să glisați aplicațiile direct de pe panoul de margine pe ecran și să le deschideți în fereastra cu ferestre multiple.

Perechi de aplicații pe Samsung Galaxy Z Fold 3

Perechi de aplicații. Mai mult, dacă aveți mai multe aplicații deschise în același timp, puteți atinge punctele din mijloc – pe marginea care separă ferestrele una de cealaltă. Apare apoi o pictogramă cu care puteți plasa aspectul curent al ferestrei direct pe panoul de margine ca o comandă rapidă. În acest fel puteți deschide imediat din nou același aspect cu ferestre multiple.

Apropo, puteți alege să fixați fereastra de margine a aplicațiilor pe ecranul de pornire. În Setări, accesați Funcții avansate și Labs și activați Fixați aplicațiile preferate. În mod ciudat, încă nu este remediat – tot trebuie să faci asta singur. Glisați panoul de margine al aplicațiilor în vizualizare, atingeți cele trei linii din partea de jos, apoi pictograma Fix.

Sfat Galaxy Z Fold 3: bara de activități. Dacă aplicațiile din bara de instrumente nu se potrivesc pe un singur ecran, glisați în sus pe rând pentru restul aplicațiilor sau perechilor de aplicații utilizate frecvent.

Captură de ecran Galaxy Z Fold 3 pentru ferestre individuale

Capturi de ecran pe Fold 3. Apropo, puteți face întotdeauna capturi de ecran dintr-o singură fereastră. Nu trebuie să decupați o captură de ecran a întregului ecran, dar după ce ați făcut o captură de ecran pe Galaxy Z Fold 3 – Power + Volume Down – puteți alege direct din ce fereastră faceți captura de ecran. Ferestrele individuale „apar” în cercurile de deasupra barei de instrumente Screenshot.

Atingeți pentru a activa sau a dezactiva. Știați că puteți porni sau dezactiva oricând afișarea ecranului la Galaxy Z Fold 3 – indiferent care – cu două atingeri. Dacă opriți ecranul, trebuie să atingeți de două ori pe o parte goală a ecranului de pornire. Dacă acest lucru nu funcționează, puteți activa ambele opțiuni prin Setări -> Funcții avansate -> Mișcări și gesturi -> atingeți funcțiile 2x pentru a le activa. Nu contează ecranul pe care îl atingi. Aceste funcții funcționează cu afișajul exterior și cu ecranul principal mare.

Setați butonul de pornire / oprire. Un alt punct care nu aparține neapărat de Galaxy Z Fold 3, dar este necesar: ce face butonul On / Off ? Există șanse mari să nu doriți să lansați Bixby cu acesta. Din fericire, puteți face câteva alegeri aici, odată ce vă dați seama că Samsung a dat acestui buton numele Cheie laterală.

În Setări prin Funcții avansate, accesați opțiunea Tastă laterală. Acum puteți seta ce face butonul când îl apăsați de două ori succesiv și când îl țineți apăsat. Opțiunile noastre preferate, cam de modă veche: Lansare rapidă a camerei foto cu apăsare dublă (implicit deja, ar trebui să fie) și Dezactivare meniu cu Apăsați și țineți apăsat. Puteți deschide rapid camera, dar puteți opri sau reporni cu ușurință pe Samsung Galaxy Z Fold 3.

Camerele foto și husa cu slot pentru S Pen

Sfat pentru camera Galaxy Z Fold 3: selfie-uri cu camera principală. Un alt sfat pentru Galaxy Z Fold 3 are legătură cu un alt tur de forță tehnic: Camera sub panou (UPC). Aceasta este camera care se află sub afișajul mare din interiorul telefonului. Acest lucru vă permite să faceți selfie-uri când aveți Z Fold 3 deschis în fața dvs. Cu toate acestea, datorită rezoluției reduse de 4 megapixeli a acestui UPC „de ultimă oră”, fotografiile pur și simplu nu sunt atât de clare. Din fericire, dispozitivul are două ecrane și, prin urmare, două camere frontale. Pentru un selfie rapid cu o calitate excelentă, utilizați camera frontală care este încorporată pe ecranul exterior. Dar mai există un truc.

Sfat pentru camera Galaxy Z Fold 3. Porniți camera cu dispozitivul deschis și atingeți simbolul aflat în colțul din dreapta sus al interfeței camerei. Acum veți vedea mesajul Previzualizare ecran copertă activat. Întoarceți-vă Z Fold 3 și veți vedea acum ce filmați cu camera principală pe ecranul capacului. Utilizați tastele de volum ca buton declanșator pentru a face un selfie cu cea mai bună cameră a telefonului: camera principală. Sau o fotografie de grup cu camera unghi larg – de exemplu.

Sfat pentru capacul stiloului: scoateți suportul. Pentru cei care au cumpărat o husă pentru Galaxy Z Fold 3 cu loc pentru S Pen – sau ați primit-o cadou – mai avem un sfat. Poate că nu doriți întotdeauna să luați S Pen cu voi. Sau doriți să utilizați husa de protecție normal. Atunci este bine să știți că puteți scoate pur și simplu suportul S Pen. Împingeți în sus „tubul” care ține S Pen Fold Edition și acesta pur și simplu alunecă din slotul care îl fixează pe husă.