Galaxy Z Fold 3: un smatphone pliabil Samsung compatibil cu S Pen

929
Smartphone pliabil Samsung copmpatibil cu S Pen Galaxy Z Fold 3
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung va lansa ca de obicei foarte multe modele noi de smartphone-uri în 2021. Pe 14 ianuarie, va avea loc evenimentul Samsung Unpacked 2021, unde seria Galaxy S21 va fi anunțată oficial. Telefonul cu clapetă Galaxy Z Flip 2 (sau Z Flip 3) este așteptat în primăvară. În plus, Samsung pare să planifice să lanseze două noi smartphone-uri pliabile Galaxy Z Fold în 2021. Primul va fi un Galaxy Z Fold FE, care este mai ieftin decât modelul existent. Samsung Galaxy Z Fold 3 va fi noul model de top, așteptat mai târziu în acest an.

La începutul anului 2019, Samsung a prezentat primul său smartphone pliabil. Cu toate acestea, lansarea lui Samsung Galaxy Fold a fost cu unele hopuri. De exemplu, a fost întârziată cu câteva luni din cauza problemelor cu balamaua și afișajul flexibil.

Odată cu introducerea lui Galaxy Z Fold 2 lucrurile au mers mult mai bine. Telefonul pliabil a fost îmbunătățit în multe puncte, dispozitivul a primit, de asemenea, un design semnificativ mai modern – de exemplu, a fost implementat un ecran exterior mai mare și crestătura largă a fost înlocuită de o cameră în gaură. În ciuda tuturor îmbunătățirilor, Samsung a reușit, de asemenea, să scadă ușor prețul. În cazul în care Galaxy Fold a costat 2.020€ la lansare, Z Fold 2 a obținut un preț de vânzare cu amănuntul strategic sugerat de 1.999€.

Samsung Galaxy Z Fold 3 cu un compartiment pentru S Pen

Dacă zvonurile se dovedesc a fi corecte, Samsung va furniza noului său flagship cu un plus special. Samsung Galaxy Z Fold 3 este de așteptat să fie primul telefon pliabil care acceptă un S Pen. Acest lucru ar duce, fără îndoială, experiența utilizatorului la un nou nivel. S-a speculat mult timp că Samsung vrea să facă telefonul pliabil compatibil cu celebrul stilou stilou – care caracterizează seria Galaxy Note de ani de zile. Zona mare de afișare asigură faptul că beneficiile S Pen pot fi utilizate în mod optim.

Într-o declarație de sfârșitul anului 2020, Tae Moon Roh, CEO Samsung Mobile, a făcut o declarație remarcabilă. „În 2021, vor fi anunțate primele smartphone-uri Samsung cu S Pen, care nu vor fi incluse în seria Galaxy Note”, a spus CEO-ul, conform LetsGoDigital.

CEO – chief executive officer  sau director general. Este persoana cu cea mai înaltă autoritate într-o organizație sau instituție. În 2018, doar 5% din directorii executivi prezenți în top Fortune 500 erau femei.

Acum este clar că Samsung Galaxy S21 Ultra, așteptat săptămâna viitoare, va fi echipat cu suport S Pen. Acesta va fi primul smartphone din seria S care va fi compatibil cu stiloul Samsung. Cu toate acestea, acestui smartphone îi va lipsi capacitatea de a stoca stiloul în telefonul propriu-zis. În schimb, Samsung va lansa accesorii opționale sub formă de huse pentru telefon cu un compartiment de depozitare pentru S Pen.

Cu Galaxy Z Fold 3, Samsung va alege să adauge un compartiment pentru a putea stoca S Pen în dispozitivul propriu-zis. Pentru a arăta noul telefon pliabil Samsung, designerul Jermaine Smit, alias ConceptCreator, a realizat o animație video în care noul model de top este prezentat din toate părțile. Bineînțeles, apare și faimosul S Pen.

Nu se știe dacă martphone-ul pliabil va avea o cameră foto in-display

Samsung Galaxy Note 21 Ultra, care este așteptat în a doua jumătate a anului 2021, va fi cel mai probabil ultima adăugire la gama Note ajunsă la venerabila vârstă de 10 ani. Prin introducerea unui smartphone din seria Galaxy S în acest an, care este compatibil cu stiloul stilou – S21 Ultra – și, de asemenea, lansarea unui model pliabil cu S Pen – Z Fold 3 – lucrurile vor fi mai ușoare pentru utilizatorii fideli de Note, pentru a face trecerea la un alt smartphone Samsung Galaxy.

Apoi, există un alt zvon care a fost deja discutat foarte mult online. Samsung Galaxy Z Fold 3 va avea o cameră in-display? Această nouă tehnologie de cameră selfie este în curs de dezvoltare de câțiva ani de Samsung. Anul trecut, a fost lansat deja primul telefon din lume cu o cameră cu afișaj, ZTE Axon 20. Nu este de calitate și Samsung vrea ceva mult mai bun. Sperăm ca prima cameră Samsung in-display să apară pe Galaxy Z Fold 3, chiar dacă și Note 21 Ultra este în cărți.

Plasând camera selfie in-display, Samsung poate crea un design pe ecran complet – fără crestături sau perforații ale ecranului. Cu toate acestea, deocamdată calitatea imaginii acestui nou tip de cameră frontală lasă mult de dorit. Acesta pare să fie principalul motiv pentru care Samsung nu a lansat până acum o astfel de cameră.

Cu toate acestea, având în vedere problemele cu Galaxy Fold, Samsung nu vrea să ia decizii pripite. Adăugarea unui S Pen ar face deja Samsung Z Fold 3 un succesor demn al modelului Galaxy Z Fold 2. În acest fel probabil Samsung nu-și va asuma riscuri inutile pentru Z Fold 3 cu o cameră sub-ecran. Prin urmare, probabil smartphone-ul va fi echipat cu o cameră în ecranul Infinity-O.

Snapdragon 888 sau Exynos 2100 pe viitorul pliabil Fold 3

În mod sigur Samsung va echipa noul model de top cu cel mai puternic hardware și cel mai recent software. Gândiți-vă la Snapdragon 888 / Exynos 2100 și la sistemul de operare Android 11 în combinație cu interfața One UI 3.1. Anul trecut, Samsung a optat pentru 12GB RAM și 256GB sau 512GB stocare. Probabil vom cumpăra Galaxy Z Fold 3 în aceeași configurație de memorie. În plus, noul Fold va suporta și rețeaua de internet mobil 5G.

Triple-camera pe Samsung Galaxy Z Fold 2 este identică cu a modelului Galaxy S20. Camera frontală de 10MP vine și ea de la acest model. Dacă Samsung alege să urmeze aceeași strategie anul acesta, se va face o mică diferență în sistemul camerei – în afară de o actualizare de design. Camera triplă a lui Galaxy S21 va fi aceeași cu cea a modelului S20, deci este puțin probabil ca sistemul de camere de pe Z Fold 3 să fie supus unei actualizări de design.

Afișaj pliabil cu sticlă ultra subțire mai rezistentă

Nu sunt clare dimensiunile ecranelor. Sunt informații că noul Fold va avea un ecran de acoperire mai mic. Dar acest lucru poate fi numai cu Galaxy Z Fold Lite, numit și Galaxy Z Fold FE (Fan Edition). Samsung Galaxy Z Fold 2 are un ecran exterior de 6,2 inch (15,75 cm). În plus, afișajul interior flexibil are 7,6 inch (17,02 cm). Acest ecran QXGA+ oferă și suport pentru rata de 120 Hz. În afară de insula camerei, ne așteptăm să vedem upgrade-uri minime de design cu Samsung Z Fold 3, până la urmă, predecesorul său a fost deja reînnoit drastic. Rezoluția afișajului ecranului frontal poate fi mărită la Full HD, în loc de HD.

În plus, Samsung va introduce cel mai probabil o nouă generație de sticlă ultra subțire (UTG). Primul Fold a folosit un afișaj din plastic polimeric, care se zgâria relativ ușor. Galaxy Z Flip și Z Fold 2 utilizează un strat ultra-subțire de sticlă, mult mai rezistent la zgârieturi.

Probabil că Samsung a rafinat și mai mult tehnologia Ultra Thin Glass între timp, pentru a se potrivi viitorele telefoane pliabile și în special cu Z Fold 3 5G. Folosind sticlă mai groasă, ecranul flexibil este mai rezistent și mai ușor de făcut compatibil cu S Pen.

Balamaua Hideaway va fi mult mai rezistentă și versatilă

Un alt punct esențial al smartphone-urilor pliabile este balamaua. O balama care funcționează corect beneficiază cu siguranță de experiența utilizatorului. Samsung poate vedea o oportunitate de a îmbunătăți și mai mult balamaua sau de a-i oferi noi funcționalități, cum ar fi un indicator luminos.

La Samsung Glaxy Z Fold 2, balama Hideaway este echipată cu un tip de sistem de protecție, pentru a preveni acumularea prafului, nisipului și murdăriei în mecanismul balamalei. O invenție unică și funcțională, pe care ne așteptăm să o vedem și în noul model. Chiar dacă poate vrem prea mult, așteptăm ca Samsung să facă pe Galaxy Z Fold 3 impermeabil, cu IP68.

Samsung Galaxy Z Fold 2 este greu, are 282 de grame. Este destul de greu, mai ales dacă țineți telefonul în mâini mult timp. Pentru comparație, Galaxy S20+ (cu ecran de 6,7 inch) cântărește 186 de grame – cu peste 65% mai ușor. Diferența se observă în mod clar în utilizarea zilnică. Sperăm să primim un Galaxy Z Fold 3 mai ușor.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, Fold 2 a fost echipat cu o baterie de 4.500 mAh. Aceasta oferă o durată de viață acceptabilă a bateriei de aproximativ 12 ore în medie. Poate că durata de viață a bateriei se va îmbunătăți, având în vedere că noul procesor este mai eficient din punct de vedere energetic.

Când este așteptat Galaxy Z Fold 3 și la ce preț?

Nu știm exact când Samsung va lansa noul Galaxy Z Fold 3. Probabil va fi ultimul model emblematic introdus în 2021. După Galaxy S21, așteptăm mai întâi un Galaxy Z Flip 2, un Galaxy Z Fold 2 FE și un Galaxy Note 21 Ultra. Fold 3 nu va fi lansat probabil până în octombrie 2021.

Primele indicații indică un preț de vânzare cu amănuntul sugerat care va fi același cu cel al Samsung Z Fold 2. Deși prețul smartphone-urilor pliabile va deveni mai ieftin în timp, Samsung pare să opteze pentru o altă strategie. Lansează modele Lite sau FE mai ieftine, pentru utilizatorii care vor un telefon pliabil emblematic bun și accesibil.

Cu Z Fold 3, compania va prezenta cea mai avansată tehnologie, în timp ce Z Fold 2 FE ar trebui să fie accesibil unui public mai larg. O versiune ieftină a lui Galaxy Z Flip este, de asemenea, așteptată în acest an. În prezent, nu se știe în ce puncte aceste dispozitive vor diferi de frații lor mai scumpi.

SURSĂLetsgoDigital