Galaxy Z Fold 3 cu sticlă UTG mai groasă, digitizator AES și S Pen

600
Sursa Foto: sammobile.com

Samsung Galaxy Z Fold 2 a fost lansat luna trecuta. Este un vârf al tehnologiei pliabile Samsung. Dar, deja observatorii din domeniu încearcă să descopere secretele ce vor fi în continuarea acestuia, pe Galaxy Z Fold 3.

Conform unei informații provenite de la site-ul tehnic sud-coreean The Elec și preluată de noi de la SamMobile, Samsung are în vedere acum adoptarea tehnologiei de digitizare AES (Active Electrostatic Solution) pentru a aduce S Pen în Galaxy Z Fold 3. În același timp, compania lucrează la realizarea unei sticle UTG (sticlă ultra-subțire) suficient de groasă pentru a rezista la vârful unui stilou S Pen.

Nu este prima dată când auzim zvonuri despre faptul că Samsung vrea să aducă S Pen în seria sa pliabilă. Se zvonea că actualul Samsung Galaxy Z Fold 2 se va lăuda cu această tehnologie. Se pare că Samsung ar fi fost incapabil să facă acest lucru o realitate, din cauza limitărilor tehnice actuale. Acum compania este pe cale de a depăși aceste limitări.

Samsung va adopta un alt digitizator și o sticlă UTG mai groasă

În primul rând, seria Samsung Galaxy Note are un digitizator EMR (Rezonanță Electromagnetică) pentru S Pen. Numai că această tehnologie este prea rigidă pentru actualul ecran pliabil folosit de Samsung în Galaxy Z Fold 2. În al doilea rând, se spune că Samsung a decis să nu monteze pe Galaxy Z Fold 2 un stilou S, deoarece stratul UTG nu este suficient de gros pentru a rezista vârfului stiloului.

Compania UBI Research consideră că Samsung încearcă acum să soluționeze aceste neajunsuri pentru viitorul Samsung Galaxy Z Fold 3. Este posibil să nu se poată aplica un digitizator EMR pe un ecran pliabil, dar compania ar putea decide să adopte tehnologia AES.

AES – Active Electrostatic Solution este tehnologia capacitivă electrostatică care stă la baza stiloului S Pen. A fost dezvoltată de Wacom. Poziția stiloului este identificată pe baza diferențelor în cantitatea de încărcare detectată pe fiecare unitate de recepție a rețelei senzorului.

Ambele tehnologii au propriile avantaje și dezavantaje. Dar AES oferă, în general, performanțe generale mai bune în detrimentul costurilor de producție. Mai important, AES ar putea fi utilizabil cu tehnologia de afișare pliabilă Samsung.

Un alt domeniu pe care Samsung încearcă să îl îmbunătățească este sticla ultra-subțire. Afișajul pliabil aflat pe Galaxy Z Fold 2 are un strat de UTG de 30 micrometri. Este rezistent, dar prea predispus la deteriorare de la vârful unui S Pen. Cu toate acestea, compania lucrează la realizarea unui strat UTG de două ori mai gros pentru Galaxy Z Fold 3 pentru a permite utilizarea unui S Pen.

Desigur, este prea devreme pentru a fi sigur de validitatea acestor zvonuri. Dacă Samsung are în vedere adăugarea unui S Pen la Galaxy Z Fold 3, multe se pot schimba până când telefonul intră în producția de masă.