Galaxy Z Fold 4 cu afișaj Super UTG mai rezistent și de calitate superioară

292
Galaxy Z Fold 4 cu afisaj Super UTG de duritate si calitate superioara
Sursa Foto: letsgodigital.org

Zvonurile insistă asupra prezenței unui S Pen cu slot dedicat în următorul pliabil Fold al companiei Samsung. Galaxy Z Fold 3 este primul din gamă care a ajuns pe piață cu capacitatea de a folosi un styus, dar S Pen-ul nu are o „casă” și trebuie cumpărat separat. Galaxy S22 Ultra are slot pentru S Pen și Galaxy Z Fold 4 îl va avea, conform zvonurilor.

Acum, surse din interiorul lanțului de aprovizionare Samsung sugerează că Galaxy Z Fold 4 va avea și un protector de ecran mai robust decât predecesorii săi. Este vorba despre o sticlă UTG pentru a digera utilizarea constantă a stiloului deoarece va fi furnizat în cutie. Deja Galaxy Z Fold 3, în comparație cu Samsung Galaxy Z Fold 2, are un ecran UTG mai robust. Dar, pe următorul Fold Samsung ar trebui să facă un pas mai semnificativ înainte.

Super UTG pe Samsung Galaxy Z Fold 4

UTG, vă reamintim, este acronimul pentru Ultra-Thing Glass – Sticlă ultra-subțire. Este denumirea comercială pentru protecția hibridă din plastic și sticlă care garantează o rezistență la zgârieturi superioară plasticului dar, evident, inferioară sticlei. Conform site-ului italian HDBlog, Samsung Galaxy Z Fold 4 va avea un UTG cu „duritate și calitate mai bune”.

Mai mult, experiența stylus-ului cu Galaxy Z Fold 3, limitată ca număr, deoarece nu toți clienții și-au achiziționat un S Pen, i-a servit companiei Samsung să constate unele mici probleme care nu au apărut la testele de pre-lansare și care vor fi rezolvate cu noua sticlă UTG în modelul Samsung Galaxy Z Fold 4. Pasul înainte, din nou conform zvonurilor, va fi atât de semnificativ încât a forțat Samsung să reflecteze: va numi noua sticlă tot UTG sau va stimula utilizatorii cu o nouă denumire de marketing, numind-o Super UTG? Se pare că Samsung încă nu a luat o decizie.

Sticla este obținută la aproximativ 1.500°. Au fost descoperite coliere de mărgele în mormintele din Egipt din anii 3.500 – 3.200 î.Hr. Cel mai mare producător de sticlă din lume este compania Saint-Gobain din Franța, urmată de Corning Inc.

Super UTG va permite utilizatorilor să folosească modele S-Pen obișnuite fără a-și face griji cu privire la deteriorarea ecranului viitorului pliabil al Samsung. Se poate dovedi a fi un punct atractiv al viitorului telefon pliabil Galaxy, altul decât factorul de formă pliabil, desigur.

Informația nu menționează cât de rezistentă va fi noua generație de „Super UTG” față de soluția existentă. Deci, dacă Galaxy Z Fold 4 va funcționa sau nu cu S Pen-urile actuale rămâne de văzut. Dar, indiferent, ecranul pliabil al lui Fold 4 ar trebui să aibă o toleranță mai mare la zgârieturi decât oricând.