Samsung Galaxy Z Fold 4 nu va avea un slot pentru S Pen

318
Samsung Galaxy Z Fold 4 nu va avea un slot pentru S Pen
Sursa Foto: gsmarena.com

Mai este încă destul de mult timp până să vedem pe Samsung Galaxy Z Fold 4 în realitate. Acest lucru nu împiedică zvonurile din jurul său să circule pe internet, cel mai recent susținând că smartphone-ul nu va avea un slot dedicat pentru S Pen.

Nu știm dacă este chiar o surpriză, deoarece predecesorul său – Galaxy Z Fold 3 – nu are slot S Pen. Dar era de așteptat ca Galaxy Z Fold 4 să aibă un slot S Pen. În primul rând pentru că Samsung Galaxy S22 Ultra vine cu unul. Mai mult, Galaxy S21 Ultra are suport S Pen, chiar dacă dar nu are slot dedicat. Cu toate acestea, există încă o speranță pentru fani, deoarece sursa Naver, via GSM Arena, spune că designul lui Galaxy Z Fold 4 se poate schimba și va fi finalizat la începutul lunii martie 2022.

Samsung Galaxy Z Fold 4 fără slot pentru stylus

Chiar dacă Samsung decide să lanseze Galaxy Z Fold 4 fără slot S Pen, suportul pentru stylus va exista. Și predecesorul său Samsung Galaxy Z Fold 3 are acest suport. Potrivit sursei sud-coreene, niciunul dintre prototipurile Galaxy Z Fold 4 aflate momentan în prezent în dezvoltare la Samsung nu are un slot integrat pentru S Pen. Cel puțin, judecând în această fază, este puțin probabil să vedem un siloz în versiunea finală a pliabilului. Se pare că designul va fi finalizat în martie și până atunci lucrurile se mai pot schimba.

Lipsa unui slot S Pen nu este un dezastru pentru Samsung Galaxy Z Fold 4. Galaxy Z Fold 3 nu are unul și nici Galaxy S21 Ultra. Sigur că ar fi fost mult mai convenabil pentru utilizatori prezența unui culcuș pentru S Pen, atât pe Fold 3, S21 Ultra, cât și pe Galaxy Z Fold 4. Slotul dedicat garării S Pen-ului este o caracteristică cheie din seria Galaxy Note, care nu și-a făcut încă drum pe alte telefoane Samsung.

Seria Galaxy Note a fost lansată la IFA Berlin în 2011. În două luni au fost vândute deja 1 milion de Galaxy Note. Samsung a vândut peste 50 de milioane din seria Note între septembrie 2011 și octombrie 2013 la nivel mondial.

Decizia finală privind designul lui Fold 4 va fi luată în martie 2022

Nu trebuie să uităm că Galaxy Z Fold 3 este considerat un continuator al seriei Galaxy Note, iar Samsung Galaxy Z Fold 4 ar fi rafinat și mai mult această continuitate. Totuși, informația nu respinge posibilitatea unui slot pe Fold 4, decizia finală va fi luată în martie anul viitor.

În schimb, pentru a compensa lipsa unui slot pentru S Pen, gigantul sud-coreean a lansat o husă flip oficială pentru Z Fold 3, cu o coloană vertebrală capabilă să găzduiască un stylus. Acest accesoriu a atras critici de la lansare, în principal pentru capacul său frontal flappy și pentru că a mărit dimensiunile Fold-ului.

Se zvonește că următoarele telefoane pliabile Galaxy Z ar fi ușoare și mai rezistente decât iterația curentă. Este posibil ca dispozitivele să ofere aceeași capacitate a bateriei ca predecesorii lor.