Samsung Galaxy Z Fold 3: cinci lucruri pro și cinci dezavantaje

776
Samsung Galaxy Z Fold 3 cinci lucruri pro si cinci dezavantaje
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung a lansat de puțin timp două telefoane pliabile, pe Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Ambele modele vin cu multe îmbunătățiri față de iterațiile anterioare și cel mai important, cu un preț mai mic. Telefoanele încă sunt întoarse pe toate fețele pentru a vedea dacă își merită banii. Deja precomenzile pentru ambele modele depășesc estimările Samsung, iar peste câteva zile vor fi la vânzare la liber.

Ne ocupăm în acest articol de Samsung Galaxy Z Fold 3. Dar, de ce ar trebui să cumpărați noul Galaxy Z Fold 3 de la Samsung? Sau de ce nu ar trebui să cumpărați noul Fold 3 Samsung? Am pus împreună, prin intermediul Galaxy Club, cele mai importante – spunem noi – avantaje și dezavantaje ale telefonului Z Fold 3. Acestea pot fi aspecte subexpuse ale dispozitivului sau lucruri pe care Samsung în sine le face în prezent bine sau rău.

Samsung Galaxy Z Fold 3 argumente pro și contra cumpărării telefonului

Samsung Galaxy Z Fold 3 cinci argumente contra. Să trecem direct la subiect: desigur, Galaxy Z Fold 3 are câteva dezavantaje semnificative. La urma urmei, dispozitivul este destul de scump. Bara este apoi setată foarte sus pe toate aspectele. Punctele pe care trebuie să le luăm cu adevărat în considerare atunci când luăm în considerare Z Fold 3 sunt:

1 – Camere foto cu zoom. Galaxy Z Fold 3 are camere excelente, dar nu inovatoare. Cu sute de euro mai puțin cumpărați un Galaxy S21 Ultra cu zoom-ul său optic de 10x, de exemplu. Zoom-ul optic 2x al noului Fold este destul de obișnuit. Și încă ceva tot în domeniul foto. Da, camera sub afișaj este tehnic de ultimă oră – dar fotografiile pe care le faceți cu ea nu sunt.

Primul telefon cu o cameră cu zoom optic a fost Sharp V602SH. A fost lansat în 2004 în Japonia. Camera foto cu zoom optic de 2x avea 2MP. Telefonul Sharp V602SH avea dimensiunile de 99 x 55 x 25 mm și cântărea 132 grame!

2 – Nu este rezistent la praf. Designul și calitatea construcției Galaxy Z Fold 3 fac impresie, dar dispozitivul nu este rezistent la praf. Așadar, nu îl poți folosi chiar oriunde la fel de neglijent ca un alt smartphone Galaxy de ultimă generație. De exemplu, trebuie să aveți grijă de îndată ce apare un sandbox sau mergeți pe plajă.

Nu are încărcător în cutie și nu toate S Pen-urile pot fi folosite pe Fold 3

3 – Fără încărcător în cutie. La fel ca în seria Galaxy S21, Samsung nu pune nici un încărcător în cutie cu Galaxy Z Fold 3. Ei bine, sunt șanse să aveți deja unul. Și da, trebuie să ne gândim la mediu. Și poate ne vom obișnui, peste ceva timp va fi complet normal să nu obțineți un încărcător cu noul telefon. Deocamdată, credem pentru acest preț un încărcător nou trebuia să fie în cutie la vânzare.

4 – Pixurile S Pen de pe Galaxy Note nu funcționează cu noul Fold 3. Dacă vă gândiți „bun, noul Fold acceptă utilizarea cu un stilou S și încă îl am de pe Galaxy Note!” atunci vă înșelață. Ecranul lui Z Fold 3 este mai vulnerabil, așa că Samsung a dezvoltat noi pixuri S special pentru acest afișaj. Deci, nu puteți utiliza stilouri S Pen mai vechi cu noul Fold.

5 – Ecranul exterior este îngust. Ecranul mare tip tabletă Galaxy Z Fold 3 este frumos și incredibil. Dar afișajul exterior este îngust. Pentru mulți, poate fi chiar puțin prea îngust. Drept urmare, de multe ori nu puteți folosi 100% Z Fold 3 ca un telefon obișnuit când este închis. Este dificil să prezici în ce măsură poate fi fiecare utilizator deranjat de acest lucru. De cele mai multe ori depinde de ceea ce preferi să faci cu telefonul tău. Dar este o idee bună să te gândești și la asta pentru o vreme.

O mențiune specială pentru baterie

Ne-am îndoit dacă ar trebui să menționăm și durata de viață a bateriei lui Galaxy Z Fold 3 în lista de dezavantaje. Într-adevăr, din ce știm în acest moment noul Fold are o durată de viață a bateriei mai mare decât Samsung Galaxy Z Fold 2. Poate interveni aici și noul ecran Eco² OLED. Dar se pare că nu este chiar așa. Poate doar pentru moment. Și asta, în timp ce ecranul mare ar trebui să fie mai economic. Știm, de asemenea, că există încă unele erori în software care măresc consumul de energie. Știm, de asemenea, că Samsung lansează întotdeauna o actualizare în momentul lansării, care rezolvă performanța și optimizarea. Această actualizare trebuie să vină în orice moment.

Pentru a fi sincer, ne așteptăm, așadar, ca durata de viață a bateriei dispozitivului să se îmbunătățească în lunile următoare – după câteva actualizări. Și de aceea nu menționăm aici la contra, durata de viață a bateriei.

Samsung Galaxy Z Fold 3 argumente pro pentru cumpărarea telefonului

Samsung Galaxy Z Fold 3 cinci argumente pro. Împotriva argumentelor contra de mai sus, există și multe avantaje plăcute la Fold 3, lucruri pe care dispozitivul le face remarcabil de bine. Cele mai importante cinci – din nou, în opinia noastră – le enumerăm mai jos.

1 – Rezistenă la apă. Ideea că pliabilele Samsung sunt deosebit de vulnerabile este contrazisă de certificarea IP68 a lui Galaxy Z Fold 3. Dispozitivul este destul de rezistent la apă, astfel încât ploaia și stropii de apă la care este supus accidental nu reprezintă o amenințare.

2 – Performanțe excelente. Galaxy Z Fold 3 vă oferă șansa de a achiziționa un telefon premium Galaxy cu procesor Snapdragon 888 (la fel ca Galaxy Z Flip 3). Acest procesor este mai bun și mai performant decât  Exynos 2100 pe care îl știm din seria Galaxy S21. Noile pliabile – Fold 3 și Flip 3 – sunt în prezent cele mai rapide telefoane Galaxy de pe piață.

3 – Cameră foto in-display. Bine, bine, dar camera pe care Samsung a construit-o sub ecranul mare al Z Fold 3 nu este chiar atât de bună. Dar un ecran mare, fără crestături evidente sau găuri ale camerei, este ceva ce am văzut doar recent pe tablete – dar cu siguranță nu pe smartphone-uri. Și este un lucru destul de frumos. Iar selfie-urile sunt la fel de ușoare cu una dintre celelalte camere. Este un mare pas înainte pentru Samsung în acest domeniu.

S Pen și suport software excelent pe noul Fold Samsung

4 – Galaxy Z Fold 3 suportă S Pen (opțional). Am scris deja multe despre S Pen și Galaxy Z Fold 3 și dacă acest lucru face ca dispozitivul să fie un înlocuitor real al unui Galaxy Note. S Pen și ecranul mare al Fold-ului merg pur și simplu împreună. De fapt, combinația ambelor a fost întotdeauna un pas logic pe care Samsung a trebuit să-l facă mai devreme sau mai târziu. Și acum s-a întâmplat din fericire. Împreună cu capacitatea de a utiliza cel puțin trei aplicații simultan, S Pen-ul opțional face din Z Fold 3 dispozitivul de lucru suprem.

5 – Suport software excelent. Samsung a extins considerabil perioada oficială de asistență pentru software-ul telefoanelor sale în ultimul an. În ceea ce privește actualizările Galaxy S 3 Fold, vă puteți aștepta la multe. Pentru a fi precis, veți obține cel puțin patru ani de actualizări de securitate și trei ani de actualizări Android. La urma urmei, Samsung este acum pur și simplu lider în domeniul actualizărilor pentru telefoanele Android.

Dincolo de argumentele pro și contra Samsung Galaxy Z Fold 3 are succes la precomandă. Că este un telefon extraordinar știe toată lumea. Mai rămâne să vedem cum se va comporta în viața reală. De mâine va fi disponibil la vânzare la liber.