Galaxy Z Fold 4 nu are rival pe piață la vitezele de descărcare

214
Galaxy Z Fold 4 nu are rival pe piata la viteza de descarcare
Sursa foto: via phonandroid.com

În al treilea trimestru din 2022, iPhone 14 Pro Max a fost în fruntea clasamentului celor mai rapide smartphone-uri la vitezele de descărcare. Dar, în trimestrul următor, a fost retrogradat pe poziția a treia, în spatele lui Samsung Galaxy Z Fold 4 și Google Pixel 7 Pro.

Dacă te-ai întrebat mereu care smartphone oferă cea mai bună viteză de descărcare, cel mai recent clasament stabilit de Ookla, o companie expertă în materie, are răspunsul. În ultimul său raport publicat recent, este interesant de analizat și o mică inversare a situației. Într-adevăr, primul loc este ocupat de Galaxy Z Fold 4, cel mai recent pliabil de la Samsung. Potrivit Ookla, citată de PhonAndroid, este urmat de smartphone-ul Pixel 7 Pro de la Google.

Cel mai surprinzător lucru este așadar locul trei, ocupat de Apple iPhone 14 Pro Max. Surprinzător, pentru că acesta a ocupat anterior prima treaptă a podiumului. Pentru a înțelege ce s-a întâmplat trebuie să ne uităm la vitezele de descărcare înregistrate de Ookla pentru fiecare model.

  • Samsung Galaxy Z Fold 4: 147 Mb/s (megabiți pe secundă)
  • Google Pixel 7 Pro 137 Mb/s
  • Apple iPhone 14 Pro Max 134 Mb/s.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Galaxy Z Fold 4 cel mai rapid de pe piață ca viteză de descărcare

Viteza atinsă de Fold 4, care îi permite să ocupe primul loc, este aceeași înregistrată de iPhone 14 Pro Max în trimestrul anterior. Prin urmare, Apple iPhone 14 Pro Max a trecut de la o viteză de 147 Mb/s la una 133 Mb/s în câteva luni. Dar acest lucru poate fi explicat.

Ookla este o companie americană cu sediul în Montana, fondată în 2006. Ookla oferă serviciul Speedtest gratuit pentru cei ce vor să măsoare vitezele de internet. Spededtest a fost fondat de Ookla și are sediul în Seattle, Washington.

Performanța flagship-ului Apple a scăzut? Probabil ca nu. Pe de altă parte, smartphone-ul s-a vândut bine în această perioadă, lucru ce ar fi influențat rezultatele. În urma vânzărilor mari, iPhone 14 Pro Max a ajuns în multe zone cu semnal mai slab. Potrivit companiei Ookla, acest lucru a redus, prin urmare, viteza medie de descărcare. Dar să nu uităm că Fold 4 este disponibil și el la nivel global.

Acest lucru poate consola utilizatorii de iPhone 14 Pro Max, chiar dacă Galaxy Z Fold 4 rămâne marele câștigător în studiul efectuat de Ookla în Q4 2022. Într-adevăr, Samsung depășește Apple la modelele Pro, cu o viteză medie totală de 79,43 Mb/s, față de 72,62 Mb/s pentru Apple. Un test privind vitezele de descărcare 5G efectuat anul trecut de Ookla a relevat că Galaxy S22 Ultra are cea mai mare viteză de descărcare 5G.

Iată cum arată primele cinci loduri în studiul efectualt de Ookla în Q4 2022:

TelefonViteză medie de descărcareViteză medie de încărcare
Samsung Galaxy Z Fold 4147,25 Mb/s13,95 Mb/s
Google Pixel 7 Pro137,11 Mb/s15,53 Mb/s
Apple iPhone 14 Pro Max133,84 Mb/s15,39 Mb/s
Apple iPhone 14 Pro130,14 Mb/s14,41 Mb/s
Samsung Galaxy S22 Ultra124,83 Mb/s12,60 Mb/s