Posibil ca Galaxy Z Fold 5 să nu primească camera de 200MP a lui S23 Ultra

188
Galaxy Z Fold 5 camera de 200MP a lui S23 Ultra
Sursa foto: via pocket-lint.com

Știm că va exista un înlocuitor pentru Galaxy Z Fold 4 în acest an, va fi lansat undeva în august/septembrie. Multă lume a sperat că viitorul pliabil Galaxy Z Fold 5 va moșteni camera principală de la de 200MP sau măcar una de 108MP aflată pe modelele Ultra din ultimul timp. Acum știm, nu se va întâmpla acest lucru și multă lumea va fi dezamăgită.

Samsung Galaxy S23 Ultra este livrat cu o cameră principală impresionantă de 200 de megapixeli. Galaxy Z Fold 5 fiind următorul telefon emblematic, unii oameni au crezut și sperat că această cameră va trece la Fold 5. Acum, cunoscutul Ice Universe a lămurit lucrurile. Într-o postare pe Twitter, Universul de Ghiață a spus că „Galaxy Z Fold 5 va continua să folosească același modul de cameră ca Fold 4”. Tweetul lui Ice Universe continuă, potrivit Pocket-lint, spunând că „este imposibil să folosească HP2”.

Galaxy Z Fold 5 nu va avea camera de 200MP a lui S23 Ultra

După cum subliniază și GSM Arena, ISOCELL HP2 se referă la camera de 200MP a lui Galaxy S23 Ultra. Și dacă este imposibil să o folosească, se pare că Samsung va alege să rămână cu aceeași cameră de 50MP. Aceasta este camera foto principală aflată pe Galaxy Z Fold 4. Cel mai probabil Samsung va aduce îmbunătățiri acestei camere, un rol important va juca aici software-ul bazat pe AI.

Ice Universe nu a spus de ce este imposibil ca Samsung să folosească această cameră. Totuși, amintim câteva motive posibile care au sens. Limitările de cost ar putea fi una, în timp ce dimensiunea fizică a obiectului ar putea fi alta. Samsung se confruntă deja cu constrângerile de design legate de a face un telefon să se plieze în jumătate, fără a-l face foarte gros. Poate că o cameră principală de 200MP pur și simplu nu este posibilă acum. Asta nu înseamnă că nu va fi în viitor.

Pixelul este un element component al imaginilor foto digitale. Cuvântul provine din engleză de la PICture ELements (elemente de imagine). Se prescurtează „Px” sau „P”. Cel mai întrebuințat multiplu este 1MP (1 megapixel) = 1 milion pixeli.

Dar, există și alte modalități prin care Samsung poate face ca Galaxy Z Fold 5 să facă fotografii mai bune decât modelul anterior, fără a crește numărul de pixeli implicați. Apple nu și-a schimbat camera de 12MP de mulți ani și încă apare în iPhone 14. Dar ajustările software au îmbunătățit calitatea fotografiilor pe care le face în tot acest timp.

De asemenea, Google s-a bazat pe software mai degrabă decât pe pixeli bruți pentru gama sa Pixel. Așa că, dacă Galaxy Fold 5 nu primește camera lui Galaxy S23 Ultra, nu este sfârșitul lumii aici. Chiar dacă ar putea fi ceva dezamăgitor pentru unii.