Samsung ISOCELL HP2 de 200MP pentru telefoanele emblematice lansat

309
Samsung ISOCELL HP2 de 200MP
Sursa foto: Samsung Global Newsroom

Samsung Electronics a prezentat ieri cel mai recent senzor de imagine de 200 megapixeli (MP), ISOCELL HP2. Acesta vine cu o tehnologie îmbunătățită a pixelilor și capacitate completă pentru imagini mobile uimitoare în smartphone-urile premium de mâine. Samsung ISOCELL HP2 permite fotografii detaliate în orice condiții de lumină. Probabil îl vom regăsi pe Samsung Galaxy S23 Ultra.

„Samsung ISOCELL HP2 valorifică tehnologiile Samsung cu senzori de imagine de înaltă rezoluție și cunoștințele de vârf pentru detalii epice”. A declarat JoonSeo Yim, vicepreședinte executiv al Sensor Business Team la Samsung Electronics, potrivit Samsung Newsroom. „Vom continua să deschidem noi orizonturi și să ne consolidăm prezența pe piața în expansiune a senzorilor de ultra-înaltă rezoluție.”

ISOCELL HP2 împachetează 200 de milioane de pixeli de 0,6 micrometri (μm) într-un format optic de 1/1,3 inch. Această dimensiune a senzorului este utilizat pe scară largă în camerele principale de smartphone de 108MP. Acest lucru le permite utilizatorilor să se bucure de rezoluții și mai mari în cele mai recente smartphone-uri de ultimă generație.

Samsung ISOCELL HP2 de 200MP probabil pe Galaxy S23 Ultra

Cu tehnologia avansată de separare a pixelilor de la Samsung, Tetra² Pixel, HP2 adaugă mai multă versatilitate camerei, deoarece simulează diferite dimensiuni de pixeli pentru a se adapta la diferite niveluri de iluminare. Atunci când se află în medii slab iluminate, senzorul se transformă fie într-un senzor de imagine de 1,2 μm 50MP, fie într-un senzor de imagine de 2,4 μm 12,5MP prin legarea a patru până la 16 pixeli învecinați. Pentru videoclipuri 8K mai complete, aproximativ la 33MP, Samsung ISOCELL HP2 trece la modul 1,2μm 50MP pentru a minimiza înregistrarea scenelor. Noua cameră poate filma 8K la 30 de cadre pe secundă (fps) un câmp vizual larg.

Frecvența cadrelor (exprimată încadre pe secundă sau fps) este un termen din tehnologia filmului și video. Este numărul de imagini individuale înregistrate sau redate pe perioadă de timp, de obicei dat în unități de fps.

Imaginile neclare din medii puternic iluminate sunt reduse semnificativ cu HP2, datorită noii tehnologii Samsung Dual Vertical Transfer Gate. Această metodă poate reduce supraexpunerea și îmbunătăți reproducerea culorilor, în special în condiții de lumină puternică.

În setările cu lumină scăzută, focalizarea automată a lui HP2 este dusă la următorul nivel cu Super QPD. Aceasta permite senzorului să folosească toți cei 200 de milioane de pixeli pentru focalizare. Soluția Super QPD este folosită și în camera Samsung ISOCELL HP3.

Noua cameră Samsung ISOCELL HP2 este capabilă de focalizare automată rapidă, chiar și într-un mediu slab iluminat.  În plus, Smart-ISO Pro, o soluție HDR care îmbină diferite niveluri de citire ISO de la o singură expunere, permite camerei să realizeze imagini de 12,5MP și video 4K la 60 fps în HDR.

ISOCELL HP2 a intrat deja în producția de masă. Cel mai probabil noua cameră Samsung ISOCELL de 200MP se va afla la bordul lui Galaxy S23 Ultra.