Galaxy Z Fold 6 ar putea primi un cadru din titan

84
Galaxy Z Fold 6
Sursă foto: X.com

Una dintre noutățile de la Galaxy S24 Ultra a fost cadrul lateral din titan. Din câte se pare Samsung va folosi tot un cadru de titan și pentru pentru Galaxy Z Fold 6, similar cu S24 Ultra. De asemenea, au fost zvonuri despre o versiune mai ieftină a lui Fold 6 care va debuta în acest an. Cele două pliabile Fold 6 și Flip 6 vor fi lansate la începutul lunii iulie, la Paris, Franța.

Seria Samsung Galaxy S24 include o serie de upgrade-uri, cum ar fi Galaxy AI, dar un punct cheie de marketing este utilizarea unui cadru din titan de gradul 2 în modelul Ultra. Acum se zvonește că același tratament ar putea fi oferit și lui Galaxy Z Fold 6, potrivit AndroidPolice.

Pentru a se menține ferm pe prima poziție pe piața pliabilă Samsung trebuie să aducă îmbunătățiri la Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6. Despre una dintre acestea tocmai am aflat de la leakerul Revegnus (@Tech_Reve), care are o istorie bună în privința informațiilor despre produsele Samsung. El a scris pe X că Samsung va lansa pe Galaxy Z Fold 6 cu un cadru lateral de titan.

Ceea ce nu este clar în acest moment este dacă Samsung va folosi același cadru de titan de gradul 2 așa cum am văzut-o pe Galaxy S24 Ultra sau va folosi o versiune de calitate superioară. Cel mai probabil va folosi același tip de titan de pe Galaxy S24 Ultra. Titanul este mai scump decât aluminiul și mai greu de prelucrat. Astfel, ne așteptăm ca Fold 6 să coste mai mult decât Galaxy Z Fold 5.

Țara cu cele mai mari rezerve de titan din lume este China, urmată de Australia India, Brazilia și Norvegia. Principalele țări din lume care care extrag titan sunt China, Mozambic, Africa de Sud, Australia, Senegal și Canada.

Chiar dacă informația de mai sus a fost preluată de mai multe site-uri de tehnologie, se mai port schimba multe până la lansarea celor două telefoane pliabile. Galaxy Z Fold 6 și Z Flip 6 sunt încă la peste trei luni de lansare. Evenimentul Galaxy Unpacked se va desfășura pe 10 iulie la Paris, o schimbare față de anul trecut, când Galaxy Z Fold 5 a fost dezvăluit spre sfârșitul lunii iulie. O lansare mai rapidă nu surprinde, având în vedere că Samsung a făcut același lucru cu seria S24 în ianuarie. Dar acum intră în calcul și Jocurile Olimpice de la Paris.

Există deja un entuziasm cu privire la ceea ce va aduce viitorul pliabil de tip carte de nouă generație. Cu toate acestea, sunt informații că Samsung lucrează un Fold 6 mai ieftin, care poate costa sub 800 de euro. În urmă cu ceva timp, o publicație sud-coreeană scria că acest model Galaxy Z Fold „mai ieftin” are scopul de a îmbunătăți cota de piață Samsung la nivel global. Au fost zvonuri și despre un model premium Galaxy Z Fold 6 Ultra, dar puține confirmate.

Până acum au apărut câteva randări neoficiale de înaltă calitate ale Galaxy Z Fold 6, dezvăluind un cadru de tip cutie asemănător cu Galaxy S24 Ultra. A existat și un zvon despre o cameră de 200MP pe Fold 6, dar nu au mai apărut alte confirmări. Sigur procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy va fi la bord.