Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 mai scumpe decât modelele anterioare

95
Galaxy Z Fold 6 și Flip 6
Sursă foto: Google.com

Au fost până acum și informații privitoare la prețul viitoarele dispozitive pliabile Samsung. Erau păreri pro și contra privind creșterea prețului la Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6. Acum am aflat că ne putem aștepta la o creștere a prețurilor în SUA. Un tipster de încredere a împărtășit prețurile din SUA ale noului Fold, sugerând o majorare de 100 de dolari. Din altă sursă am aflat că Galaxy Z Flip 6 va vedea aceeași creștere.

Prețul la Galaxy Z Fold 6 a fost dezvăluit de Steve H. McFly, alias @OnLeaks, care a oferit informații relevante cu privirie la numeroase dispozitive Samsung neanunțate în trecut. La fel ca anul trecut, Samsung intenționează să lanseze noul pliabil în variante de stocare de 256, 512GB și 1TB. Dispozitivul ar costa 1.899,99 USD, 2019,99 USD și, respectiv, 2259,99 USD pentru aceste variante de stocare.

Cum nicio veste proastă nu vine singură și Galaxy Z Flip 6 ar putea înregistra o creștere a prețului de cel puțin 100 USD. Samsung Galaxy Z Flip 5 a început de la 999 USD anul trecut în SUA. În acest an se pare că modelul de 256GB va începe de la 1.099 USD. Dacă doriți să dublați spațiul de stocare, va trebui să plătiți 1.219 USD.

Anul trecut Samsung Galaxy Z Fold 5 a început de la 1.799,99$ în SUA. Astfel ne uităm la o creștere de 100$ pentru toate opțiunile de stocare în acest an. Samsung poate crește prețurile și pe alte piețe. La începutul acestui an, compania a lansat seria Galaxy S24 cu un preț neschimbat în SUA, dar a crescut prețurile în alte regiuni. Există puține șanse ca această creștere a prețului pentru noul pliabil să fie doar în SUA.

Momentan nu știm motivul din spatele acestor creșteri și nici dacă informațiile se vor adeveri, dar cel mai probabil că da. Samsung a făcut unel modificări la dispozitivele sale pliabile anul acesta. Galaxy Z Fold 6 va avea un cadru din titan și o sticlă de protecție UTG (Ultra-thin Glass) mai groasă peste afișajul interior. Poate că aceste îmbunătățiri au crescut costul de producție. Este posibil ca și prețurile altor componente să fi crescut.

Potrivit Omdia, livrările de sticlă ultra-subțire (UTG) vor crește la 24,6 milioane de unități în 2024, în creștere cu 36,9% față de anul trecut. Livrările vor ajunge la 33,7 milioane de unități în 2025, în creștere cu 36,7% față de anul acesta.

În acest caz, și Galaxy Z Flip 6 ar putea ajunge să coste și mai mult pe unele piețe. Se pare că pliabilul cu clapetă primește același panou UTG îmbunătățit, la fel ca Fold, deși poate lipsi cadrul de titan.

Telefoanele pliabile Samsung sunt grozave, dar concurența este tot mai mare pe piață. Tot mai multe companii lansează telefoane pliabile la prețuri competitive. Întrebarea este: dacă Samsung își va crește prețurile, va putea face față următorului val de telefoane de la concurenți? Ne vom edifica pe 10 iulie la Paris. În orice caz, ambele pliabile vor avea funcții suplimentare Galaxy AI care nu sunt pe seria Galaxy S24.