Posibil un Galaxy Z Fold 6 mai ieftin cu nume de cod „Q6A”

180
Q6A Samsung Galaxy Z Fold 6
Sursa foto: via winfuture.de

Se pare că Samsung s-a hotărât să facă un telefon Galaxy Z Fold 6 mai ieftin și ușor mai mic. După cum arată datele de la furnizorii de componente Samsung, cantități mici de componente sunt deja fabricate pentru un nou pliabil care va fi lansat pe lângă modelele cunoscute.

Au existat zvonuri despre un smartphone pliabil mai ieftin de la Samsung de mai multe ori în ultimii ani. La fel a fost cazul și săptămâna trecută, când am auzit din nou că gigantul sud-coreean lucrează la un model mai ieftin cu un afișaj pliabil orizontal. Informațiile pe care le avem acum, via WinFuture, confirmă acest lucru.

Începând din vara anului trecut au apărut informații cu referiri la noile smartphone-uri pliabile din a șasea generație ale companiei Samsung. Se pare că numele de cod interne „Q6” și „B6” reprezintă Galaxy Z Fold 6 și, respectiv, Galaxy Z Flip 6. Nu ar fi o surpriză, la urma urmei, modelele anterioare Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 au fost dezvoltate sub denumirile Q5 și B5.

Potrivit bazelor de date de import/export, Samsung le-a cerut furnizorilor săi din Asia de Sud-Est să producă cantități mai mici de anumite componente pentru ambele modele de luni de zile. Cel mai probabi Samsung vrea să producă câteva prototipuri pliabile în cantități mici. Pe lângă cele două „modele standard” ale seriei Galaxy Z, a existat și un număr de model intern numit „Q6A”. Acest cod intern a apărut în bazele de date la furnizori începând din noiembrie 2023.

Decizia de a introduce un al doilea „Galaxy Z Fold 6” pare să fi fost astfel luată. Cu toate acestea, în acest caz se pare că vor fi produse doar un număr mic de componente individuale. Sursele WinFuture nu dezvăluie detalii specifice despre modul în care modelul mai ieftin va diferi de Fold 6 obișnuit.

WinFuture este un site german fondat în 2000 și are sediul în Berlin, Germania. Oferă cele mai noi știri legate de lumea IT. De ani de zile, WinFuture ocupă este în top 10 reviste online germane IT cu cea mai mare audiență și acoperire.

Numele „Q6A” ilustrează probabil apropierea tehnică de Galaxy Z Fold 6. În caz contrar Samsung nu ar folosi un astfel de nume de cod intern, similar cu modelele pliabile precedente. Faptul că producția componentelor pentru „Q6A” a început aproape în același timp cu începerea producției primelor piese pentru „Q6” obișnuit ar putea indica o introducere simultană sau cel puțin ușor ulterioară.

Cu toate acestea, cu informații foarte timpurii și din surse neoficiale, multe se pot schimba până la toamnă. Cu smartphone-ul său Fold mai ieftin, Samsung ar vrea să elimine prețurile ridicate ale modelului de top pentru potențialii cumpărători.

Numele de cod folosit pentru al treilea pliabil lasă mult loc pentru speculații. Este posibil ca Samsung să lanseze de fapt un Galaxy A Fold de gamă medie superioară. O „Ediție Fan” ar putea fi, de asemenea, pe drum, dar până acum acestea sunt doar visuri.