Potrivit FCC, nici Galaxy Z Fold 6 nu are Wi-Fi 7

113
Galaxy Z Fold 6 Wi-Fi 7
Sursă foto: TomsGuide

La câteva zile după Galaxy Z Flip 6, comisia federală americană FCC a certificat și Galaxy Z Fold 6. Versiunea americană a viitorului pliabil Samsung a primit certificarea pentru numerele de model SM-F956U și SM-F956U1. Aceste numere sunt pentru variantele de telefoane blocate și neblocate în rețelele mobile. Listarea pe site-ul FCC a dezvăluit câteva detalii interesante despre Fold 6, inclusiv lipsa Wi-Fi 7.

La începutul acestui an, Samsung Galaxy S24 Ultra a fost lansat cu suport Wi-Fi 7. Compania a omis funcția de la celelalte două modele Galaxy S24 și Galaxy S24+. A făcut acest lucru deoarece procesorul Samsung Exynos Exynos 2400 care alimentează telefoanele pe unele piețe nu are hardware-ul necesar pentru a suport acest tip de conexiune Wi-Fi. Variantele Snapdragon 8 Gen 3 au capacitatea hardware, dar Samsung a impus restricții software pentru a bloca caracteristica.

Certificările FCC pentru viitoarele Galaxy Z Flip 6 și Fold 6 dezvăluie că acceptă Wi-Fi 6E, dar lipsește Wi-Fi 7. Cea mai interesantă parte aici este că ambele sunt alimentate de același procesor Snapdragon ca Galaxy S24 Ultra. Nu este clar de ce Samsung nu oferă cel mai recent standard Wi-Fi pentru noile dispozitive pliabile.

Cu toate acestea, certificarea FCC dezvăluie că Galaxy Z Fold 6 va avea UWB (Ultra-Wideband) și WPT (Wireless Power Transfer), alias încărcare wireless inversă. Are și opțiuni de conectivitate NFC și Bluetooth, potrivit AndroidHeadlines. O schiță prezentă într-unul dintre documentele publicate de FCC arată designul său, pe care îl cunoaștem deja datorită unor scurgeri anterioare. Nu sunt dezvăluite alte informații notabile de către FCC.

Charles Walton a inventat NFC și a obținut primul brevet pentru un obiect care utilizează Radio-Frequency Identification (RFID) în 1983. Near Field Communications este o tehnologie bazată pe identificarea prin frecvență radio.

Încă așteptăm informații despre bateria și viteza de încărcare a lui Fold 6. Au existat câteva zvonuri că va crește capacitatea bateriei de la 4.400 la 4.600 mAh. Cu toate acestea, unele surse au sugerat o baterie neschimbată. Flip 6, pe de altă parte va primi o creștere a bateriei de la 3.700 la 4.000 mAh. Ambele pliabile pot suporta încărcare cu fir de 25W la fel ca Galaxy Z Flip 5 și Fold 5.

Aceste certificări sugerează o lansare apropiată a dispozitivelor pliabile Samsung. Toate zvonurile indică o dezvăluire a duo-ului pe 10 iulie. În timp ce Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6 vor fi vedetele la evenimentul de lansare de la Paris, Franța, Samsung mai are și altceva de despachetat. Galaxy Ring și Galaxy Watch Ultra sunt și ele foarte așteptate, alături de Galaxy Buds 3 Pro și Galaxy Watch 7.