Galaxy Z Fold 7 cu recunoașterea amprentei pe tot ecranul

70
Galaxy Z Fold 7 amprente
Sursă foto: Hindustantimes

Suntem tot mai aproape de Galaxy Unpacked 2024 unde Samsung va lansa printre altele și telefonul pliabil Galaxy Z Fold 6. Cu toate acestea, o cerere de brevet a companiei sugerează că Samsung lucrează deja pentru a face ca viitoarele piese pliabile să iasă în evidență față de concurență. Totuși, cel mai probabil această caracteristică va ajunge doar pe Galaxy Z Fold 7.

Cererea de brevet este despre o tehnologie de afișare la care Samsung lucrează de ceva vreme. Această caracteristică va permite utilizatorilor să deblocheze telefonul punând degetul oriunde pe ecran și nu într-o anumită zonă a acestuia. Documentația brevetului notează că afișajul va avea „un strat de senzor de recunoaștere a amprentei sub panoul de afișare”. Tehnologia vizează „integrarea unui senzor de recunoaștere a amprentei în panoul de afișare, care este componenta care ocupă cea mai mare suprafață într-un dispozitiv portabil de comunicare a informațiilor”, se arată în cererea de brevet, potrivit GizmoChina.

Așadar, scopul companiei este de a dezvolta un afișaj care poate implementa un senzor de recunoaștere a amprentei fără o sursă de lumină externă separată. Se pare că va oferi, de asemenea, caracteristici îmbunătățite de recunoaștere a amprentei. Viitoarele dispozitive pliabile Galaxy ar putea folosi noua tehnologie de afișare.

Sursă foto: via GizmoChina

În prezent, pliabilele gen Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 vin cu senzori pentru amprente montați lateral. Cu toate acestea, acești senzori ar putea fi înlocuiți cu scanerul de amprentă in-display în viitorul apropiat. Ne așteptăm, de asemenea, că noua tehnologie să fie utilizată în viitoarele smartphone-uri pliabile ale Samsung, cum ar fi Galaxy Z Fold 7 și dispozitivele rulabile. Brevetul dezvăluie, de asemenea, că această tehnologie poate fi implementată și în ecrane flexibile.

Potrivit European Central Bank, există peste 29,4 de miliarde de bancnote euro în circulație (martie 2024). Valoarea totală a acestora este de peste 1,6 trilioane de euro. Sunt în circulație bancnote de 5, 10, 20, 50, 100, 200 și 500 de euro.

Mulți oameni sunt dezamăgiți de faptul că un telefon pliabil care cost aproape 2.000 de euro are un senzor de amprente montat lateral. Aceasta este, de asemenea, o problemă pe care noua dezvoltare o va putea rezolva. Se pare că reducerea grosimii telefonului este unul dintre motivele pentru a utiliza un senzor de amprentă montat lateral. Cel mai probabil Samsung va reuși să integreze această tehnologie de recunoaștere a amprentei pe tot ecranul, poate chiar cu Galaxy Z Fold 7.