Galaxy Z Fold 5 poate fi certificat IP67 pentru rezistență la praf și apă

337
Galaxy Z Fold 5 poate fi certificat IP67
Sursa foto: phonandroid.com

Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 de la Samsung vor fi lansate în august-septembrie 2023. Prin urmare, primim din ce în ce mai multe informații despre ele. Acum o postare peTwitter a lui chunvn888 ne dezvăluie că din punct de vedere al durabilității aceste două modele vor fi peste tot ce oferă concurența.

Potrivit sursei de mai sus și mai multor informații, Samsung caută să certifice viitoarele sale telefoane pliabile Fold și Flip cu IP67. Asta înseamnă protecție împotriva prafului și apei. Acest lucru necesită o îmbunătățire ecranului pliabil și a balamalei, potrivit PhonAndroid. Astfel, conform lui chunvn8888, cele două smartphone-uri pliabile ale companiei vor fi primele dispozitive pliabile cu balama în formă de lacrimă care vor fi certificate IP67. Prin urmare, vor fi complet rezistente la praf și protejate împotriva scufundării în apă.

Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 vor fi certificate IP67

În ciuda tuturor progreselor înregistrate în ultimii ani, smartphone-urile pliabile Samsung încă suferă de o problemă de fiabilitate. Ecranele lor sunt fragile și o cută inestetică apare pe suprafața lor când sunt deschise. Este o  problemă căreia niciun brand nu ia găsit leac, chiar dacă la unele companii cuta este mai puțin vizibilă.

Telefoanele pliabile sunt printre cele mai scumpe și momentan rentabile smartphone-uri pentru Samsung. Înțelegem așadar de ce Samsung vrea să găsească o soluție care să le facă și mai tentante pentru cumpărători. De toate noutățile care apar pe viitoarele telefoane pliabile Samsung, Fold sau Flip, depinde adoptarea lor de către un public tot mai larg.

IP67 – Ingress Protection este un grad de certificare care ofera protecție completa împotriva prafului (numărul 6). Dispozitivul respectiv rezistă sub apă maxim la adâncimea de un metru timp de 30 de minute (numărul 7).

Informația de mai sus trebuie luată cu oarecare reținere. Chiar cel care a postat informația afirmând că Samsung ar putea abandona această idee între timp, dacă se va dovedi prea greu de implementat. În tweet-ul său, chunvn8888, mai afirmă că Galaxy Z Fold 5 ar putea fi cu 10 grame mai ușor decât predecesorul său, ceea ce i-ar aduce greutatea la 253 grame.

Toate informațiile despre Galaxy Z Flip 5 și Z Fold 5 indică faptul că cele două pliabile nu vor fi de cel mai înalt nivel ca performanțe. Ambele modele ar trebui să beneficieze Snapdragon 8 Gen 2, dar nu de Snapdragon 8 Gen 3. Pentru a vă bucura de acest ultim procesor, va trebui mai așteptați seria Galaxy S24. Aceasta va fi lansată doar la începutul anului 2014, la câteva luni după lansarea telefoanelor pliabile Fold și Flip.