Samsung Galaxy Z Fold 3, Z Fold S și Galaxy Z Fold Lite sunt deja în lucru

584
Sursa Foto: via talkandroid.com

Este posibil ca Samsung să fi decis deja că va lansat trei modele de noi smartphone-uri pliabile în viitorul apropiat. Presupusul trio este format din Samsung Galaxy Z Fold Lite, Galaxy Z Fold S și Galaxy Z Fold 3. Această informație vine din interiorul companiei Samsung. Sigur că pe lângă acestea trei ne așteptăm și la o continuare a modelului tip clamshell, Galaxy Flip.

Informația apărută în media din Coreea de Sud, preluată de SamMobile, nu dă mai multe detalii și momentan ar trebui luată cu unele rezerve. Trebuie totuși să precizăm că sursa este aceeași care a anunțat prima dată existența modelului Galaxy Fold 5G. Se pare că noile dispozitive vor fi lansate anul viitor.

Galaxy Z Fold Lite probabil cu un stylus S Pen

Galaxy Z Fold Lite va fi, după nume, un model mai ieftin. Cel mai probabil Samsung va folosi la construcția sa un tip de ecran din material plastic, polimidă incoloră (IPC), spre deosebire de sticla ultra subțire (UTG) aflată Galaxy Z Fold 2. În cele din urmă, Samsung Galaxy Z Fold Lite poate oferi suport S Pen, ceea ce înseamnă că prezintă un digitalizator sub afișajul său pliabil.

Un astfel de digitalizator există deja și în variantă flexibilă. Dar implementarea unuia într-un smartphone pliabil ar duce probabil la unul dintre cele mai scumpe smartphone-uri pe care Samsung le-a produs vreodată. Mai trebuie să spunem că despre Galaxy Z Fold Lite au mai fost informații că ar apărea la sfârșitul acestui an sau începutul lui 2021. Ca preț era dat undeva sub 1.000 de euro.

Ecranul telefoanelor Galaxy Note are un digitalizator activ sub sticlă. Când S Pen se apropie de ecran, câmpul magnetic al digitalizatorului induce un curent care alimentează circuitele sale interne. Astfel ecranul știe unde atinge stiloul și îi urmărește mișcările.

Despre Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Fold S informațiile sunt aproape inexistente. Este posibil ca acestea să profite de recenta informație că Samsung va renunța la seria Galaxy Note și în acest fel să ia locul acestei iubite game. Conform aceleași surse, Samsung Galaxy Z Fold S se va putea plia atât în ​​interior cât și în exterior. Astfel ar putea fi primul smartphone din lume care se pliază atât spre interior cât și spre exterior. Va fi mult mai versatil decât actualele Galaxy Z Fold 2 5G și Galaxy Z Flip.