Smartphone Samsung Galaxy Z Fold & Slide cu cinci camere foto

461
Smartphone Samsung Galaxy Z Fold & Slide cu cinci camere foto
Sursa Foto: nl.letsgodigital.org

Samsung este un jucător dominant în domeniul smartphone-urilor pliabile cu Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. De-a lungul timpului, Samsung a depus numeroase cereri de brevete pentru telefoane pliabile și retractabile pentru modelele viitoare. Anul trecut am scris despre un smartphone Samsung Galaxy Z Fold cu tastatură glisantă cu design special. Un model similar Galaxy Z Fold & Roll a urmat în august anul acesta, care este atât pliabil, cât și extensibil. Samsung a brevetat acum un smartphone pliabil avansat Galaxy Z Fold & Slide, care se extinde pentru o suprafață de afișare și mai mare și, are cinci camere foto.

Se pare că Samsung vede un potențial serios într-un astfel de tip de telefon. De data aceasta Samsung a depus un brevet similar, care se bazează pe publicațiile anterioare, dar include mult mai multe detalii. Smartphone-ul Samsung Galaxy Z Fold & Slide include un sistem foto cu cinci camere, cunoscut și sub numele de penta-camera. Smartphone are același tip de balama ascunsă așa cum știm deja de la dispozitivele Galaxy Z.

Smartphone Samsung Galaxy Z Fold & Slide

La mijlocul lunii mai 2021, Samsung Electronics a solicitat un brevet la Oficiul Mondial de Proprietate Intelectuală (WIPO) pentru un „aparat electronic”. Conform prietenilor noștri de la LetsGoDigital, documentația de 60 de pagini a fost publicată pe 25 noiembrie 2021.

În poziția cea mai compactă, smartphone-ul Samsung Galaxy Z Fold & Slide seamănă foarte mult cu Galaxy Z Fold 3. A fost aplicat un ecran flexibil mare și este inclus și un afișaj pentru capac. Când deschideți dispozitivul, aveți acces la un ecran de dimensiunea unei tabletei, de aproximativ 7,6 inch (19,30 centimetri).

LetsGoDigital este un site fondat în 1999 și are sediul în Tările de Jos. Este un site scris de profesioniști în domeniul telefoanelor mobile, un site de mare încredere! Nu este afiliat Samsung nici unui alt producător, este independent.

Până acum, diferență este relativ mică față de dispozitivele actuale Galaxy Z Fold. Cu toate acestea, am numit acest model Samsung Galaxy Z Fold & Slide pentru un motiv. Pentru că dacă aveți nevoie de o suprafață de afișare și mai mare, puteți mări și mai mult ecranul prin simpla apăsare a unui buton. Suprafața suplimentară a ecranului se desfășoară din partea stângă a dispozitivului spre dreapta, după care ecranul este mărit cu încă aproximativ 25%.

Este chiar posibil să folosiți partea extensibilă a afișajului în poziția pliată. De exemplu, afișajul suplimentar poate afișa informații generale, cum ar fi indicatorul de timp și baterie. De asemenea, poate afișa informații legate de aplicație.

Când dispozitivul este utilizat în poziția semideschis (cunoscut și ca modul Flex), afișajul suplimentar poate ieși în sus. Acest lucru permite afișarea mai multor tipuri conținut. Partea inferioară rămâne apoi rezervată elementelor de comandă. Diferitele opțiuni cu privire la partea de afișare extrasă sunt ilustrate excelent în imaginile care însoțesc documentația brevetului.

Samsung Fold & Slide cu penta-camera

Sistemul de camere este special și, de obicei rămâne subexpus în brevetele de utilitate. De data aceasta, însă, Samsung ales cinci camere, inclusiv o cameră cu teleobiectiv tip periscopic cu zoom. Un bliț LED este, de asemenea, inclus în design.

Sistemul de camere este mult mai avansat decât știm din seria actuală de smartphone-uri Galaxy Z. Deocamdată, nu sunt disponibile telefoane pliabile cu zoom teleobiectiv. De asemenea, Samsung nu a lansat încă niciun telefon cu cinci camere.

Documentația de brevet arată, de asemenea, că dispozitivul va suporta încărcare wireless inversă. Recent am scris despre un brevet Samsung pentru un smartphone Tri-Fold cu suport pentru încărcare wireless inversă. Opțional, Samsung poate aplica și tehnologia patentată pentru un model cu clapetă – cum ar fi Galaxy Z Flip 3. În acest caz, partea suplimentară a afișajului va fi trasă din partea de jos a dispozitivului.

Samsung nu este singurul producător care încearcă să combine într-un mod inteligent posibilitățile afișajelor pliabile și rulabile. Anul trecut, TCL a demonstrat, de asemenea, un concept de smartphone TCL Fold ‘n Roll. Și acesta a fost un model combinat, atât pliabil cât și rulabil.

Înainte ca Samsung să lanseze un smartphone care este atât pliabil, cât și extensibil, este de așteptat să lanseze mai întâi un dispozitiv care poate fi doar scos – și, prin urmare, nu poate fi pliat. Samsung ar fi arătat un telefon Galaxy retractabil în timpul CES 2020, dar într-un cerc restrâns fără accesul presei.

Când Samsung va prezenta primul său smartphone retractabil și rulabil nu știm. În luna mai a acestui an, compania a înregistrat deja mărcile Galaxy Z Slide și Galaxy Z Roll. Aproximativ în același timp, Samsung Display, a prezentat un smartphone glisant special. Este posibil să auzim mai multe despre aceste dispozitive promițătoare în anul viitor.

SURSĂLetsGoDigital