Samsung Galaxy Z Slide / Z Roll cu o cameră foto în-display

473
Samsung Galaxy Z Slide si Z Roll cu o camera foto indisplay
Sursa Foto: letsgodigital.org

Producătorii de smartphone-uri folosesc de ceva timp ecrane flexibile pentru modelele lor lansate pe piață. În calitate de lider de piață, Samsung a introdus mai multe smartphone-uri pliabile, dintre care Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold 2 sunt cele mai recente modele. Se așteaptă ca Samsung să lanseze primul său smartphone rulabil în 2022, un Samsung Galaxy Z Slide / Z Roll cu o cameră foto în-display. O demonstrație a acestui smartphone glisabil a fost deja oferită la începutul acestui an de către divizia de afișare a companiei.

Un astfel de dispozitiv rulabil nu are un ecran pliabil, ci un ecran extensibil. Acum Samsung merge mai departe și brevetează un smartphone glisant cu o cameră sub-afișj, un senzor de amprentă digitală pe afișaj și o cameră triplă cu senzor de ritm cardiac.

Samsung a înregistrat deja două nume de modele potențiale pentru acest nou factor de formă: Samsung Galaxy Z Slide și Samsung Galaxy Z Roll. Compania a înregistrat, de asemenea, mai multe brevete pentru smartphone-urile slider cu ecran rulabil. De această dată, Samsung Electronics a obținut un brevet pentru un dispozitiv similar care a apărut într-un clip în timpul SID 2021, echipat cu cele mai recente funcții și o cameră avansată.

Samsung Galaxy Z Slide / Z Roll cu o cameră sub ecran

În noiembrie 2020, Samsung Electronics a depus o cerere de brevet la Biroul Statelor Unite pentru Brevete și Mărci (USPTO). Brevetul intitulat „Dispozitiv electronic rulabil, inclusiv structura de compensare a clearance-ului” a fost publicat la 17 iunie 2021, conform LetsGoDigital. Apoi acest brevet a fost inclus și în baza de date a Oficiului Mondial de Proprietate Intelectuală (WIPO) pentru protecția mondială a tehnologiei brevetate. Documentația de 45 de pagini descrie un smartphone Galaxy avansat cu un ecran de roll-up, posibil un Samsung Galaxy Z Slide / Z Roll.

În forma sa cea mai compactă, dispozitivul oferă un ecran de telefon de dimensiuni normale. Afișajul poate fi apoi extras în lățime prin partea dreaptă. Suprafața afișajului poate fi mărită cu aproximativ 30%, dacă se dorește, utilizatorul poate lansa și o parte a afișajului. Acesta este un proces motorizat, se folosește și o mulțime de arcuri elicoidale și un arc lung plat. Ecranul flexibil este ghidat peste o rolă de rotație, care este blocată automat atunci când ecranul este complet extins.

Senzor TOF – Time-of-Flight sau timpul de zbor. Lumina furnizată de laser sau LED luminează mediul sau fața și camera măsoară timpul necesar pentru ca lumina să revină la senzor. Astfel senzorul poate măsura adâncimea și crea o hartă 3D a unui mediu.

De remarcat că documentația menționează și o cameră in-display pentru acest viitor Samsung Galaxy Z Slide / Z Roll. Galaxy Z Fold 3, așteptat în august, va fi probabil primul smartphone pliabil în care camera este plasată sub ecran. În brevet vedem camera frontală plasată sub ecranul flexibil. Senzorul de lumină și de proximitate sunt sub ecran în acest model, în colțul din stânga sus. În plus, dispozitivul este echipat cu un senzor de amprentă in-display.

Telefon Samsung roll-up cu triple-camera și senzor de ritm cardiac

Un modul vertical cu trei camere este integrată pe spate, iar blițul este plasat sub acesta. Destul de remarcabil, aici este inclus și un senzor de ritm cardiac. Deși seria Galaxy S10 a fost echipată și cu un senzor HRM (Heart Rate Sensor), acesta nu mai poate fi găsit în seria Galaxy S20 și Galaxy S21. Probabil, acest lucru a fost decis pentru a stimula vânzarea ceasurilor inteligente Galaxy Watch. Prin urmare, este posibil ca acesta să revină la Samsung Galaxy Z Slide / Z Roll.

Părțile laterale ale dispozitivului nu au butoane. În partea de jos veți găsi o conexiune USB-C, precum și un difuzor dublu și un microfon. Când dispozitivul este deschis, un difuzor suplimentar se desfășoară în partea de jos. Brevetul este foarte similar cu smartphone-ul Samsung Dual Slide despre care am scris la începutul acestui an. Cu toate acestea, în acel model a fost utilizat un sistem de transmisie, în locul arcurilor. Probabil că acest sistem este mai supus uzurii și murdăriei decât modelul din noul brevet. Tipul camerei frontale nu a fost specificat la modelul anterior. Acum se specifică despre o cameră care va fi plasată sub ecranul flexibil, la fel ca scanerul de amprentă.

Deocamdată, rămâne de văzut când Samsung va prezenta oficial primul său telefon rulabil. Pe la colțuri se vorbește despre prima jumătate a anului 2022. Înainte de aceasta, Samsung va prezenta mai întâi cele două smartphone-uri pliabile, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 în august 2021.

SURSĂLetsgoDigital