Samsung Galaxy Z Fold Tab confirmată de cererea de marca în Europa

603
Tableta Samsung Galaxy Z Fold confirmata de cererea de marca in Europa
Sursa Foto: letsgodigital.org

Anul trecut, Samsung a lansat atât Galaxy Z Fold 2, cât și pe Galaxy Z Flip. Ambele smartphone-uri pliabile au fost plasate în noua serie Galaxy Z. Succesorii lor sunt așteptați la jumătatea acestui an și se vor numi Samsung Galaxy Z Fold 3 și Samsung Galaxy Z Flip 3. În plus, compania pare să dezvolte o tabletă Samsung Galaxy Z Fold Tab.

Recent Samsung a depus o cerere de marcă în Europa pentru o tabletă pliabilă, care se va numi probabil Samsung Galaxy Z Fold Tab. Este un dispozitiv avansat cu două balamale, astfel încât veți avea un afișaj și mai mare atunci când este deschis. Această tabletă va aparține seriei pliabile Galaxy Z Fold.

Samsung Galaxy Z Fold Tab, o nouă serie de tablete pliabile

O nouă marcă comercială de la Samsung Electronics arată intenția companiei de a plasa și tablete în seria „Z Fold”, în plus față de smartphone-uri. La 23 aprilie 2021, Samsung Electronics a depus o marcă comercială la Oficiul de Proprietate Intelectuală al Uniunii Europene (EUIPO). Conform LetsGoDigital, aplicația este clasificată în clasa 9, cu o descriere scurtă, dar foarte clară: „smartphone-uri; tablete”.

Momentul ales pentru depunerea acestei cereri de marcă este oarecum ciudat. În cele din urmă, primul smartphone Z Fold a fost lansat acum un an. Anul trecut, compania a înregistrat deja numele pentru „Galaxy Z”, apoi și numele „Galaxy Z Flip” – cu descrierea „smartphone-uri”. Numele „Z Fold” nu a fost înregistrat anterior de Samsung. Descrierea scurtă, dar clară, nu lasă loc de interpretări. Spre deosebire de seria Z Flip, Samsung pare să vrea să includă și tablete în seria Z Fold, astfel vom primi o tabletă Samsung Galaxy Z Fold Tab.

Galaxy Tab este o serie de tablete Samsung bazate pe Android. Este compusă din seria Tab S cu tablete high-end și Tab A cu tablete mid-range și low-end. Primul model din serie, Samsung Galaxy Tab, a fost prezentat în 2010 la IFA Berlin.

În urmă cu mai multe zile, GizmoChina a publicat informații despre o viitoare tabletă triplă Galaxy. Cu această ocazie am aflat și unele informații despre programul de lansare al acestei tablete pliabile, iar Samsung ar intenționa să numească dispozitivul Galaxy Z Fold Tab.

Cererea de marcă comercială pentru „Samsung Z Fold” pare să confirme această informație. Într-adevăr, producătorul coreean pare să includă tablete în seria „Z Fold” în viitor. Desigur, se poate adăuga încă ceva, cum ar fi un număr sau cuvântul „Tab” – pe care Samsung îl folosește pentru gama sa de tablete.

Noua tabletă pliabilă va fi lansată probabil în Q1 2022

Unii se întrebă de ce Samsung adăugă litera „Z” la gama sa de pliabile. În cele din urmă numele Samsung Galaxy Z Fold Tab este logic. Se pare că Samsung vrea să păstreze diferențierea clară a seriilor. Gândiți-vă la seria S de ultimă generație, seria A de gama medie și, prin urmare, și seria Z pliabilă. Nu trebuie uitat că Flip-ul are un alt sistem de pliere.

Noua tabletă triplă Samsung va fi lansată în primul trimestru al anului 2022. Este posibil ca în timpul evenimentului Galaxy Unpacked Summer, unde vor fi lansate modelele Galaxy Z Fold 3 și Z Flip 3, Samsung să arate un teaser al acestei tablete în curs de dezvoltare.

Prima tabletă pliabilă Samsung este, de asemenea, așteptată să fie compatibilă cu S Pen – cum va fi și Galaxy Z Fold 3. În plus, Samsung va folosi un nou tip de UTG (UltraThin Glass) pentru rezistență și va îmbunătăți funcționarea S Pen-ului.

SURSĂLetsgoDigital