Gear Fit2 Pro a ieșit bine în testele efectuate de Protecția Consumatorilor

812

Agenția pentru Protecția Consumatorilor din Coreea de Sud a testat mai multe brățări de fitness. Au fost alese cele mai bune astfel de dispozitive aflate pe piață, inclusiv Gear Fit 2 Pro. Scopul acestei testări a fost verificarea preciziei datelor înregistrate de aceste dispozitive de urmărire a fitness-ului. Concluzia a fost că brățările inteligente nu sunt foarte exacte și fiabile, conform The Korea Herald.

Testele recente efectuate de către Korea Consumer Agency, din Coreea de Sud, au indicat faptul că brățările inteligente pentru urmărirea activităților sportive au o exactitate relativă atunci când vine vorba de datele înregistrate. Brățările de fitness, în general, colectează date despre sănătate, inclusiv frecvența cardiacă, numărul de pași, numărul de calorii arse, etc.

Samsung Gear Fit 2 Pro a trecut cu brio aceste teste

Potrivit agenției de presă YonhapNews, precizia datelor a fost testată pentru șase dintre brățările inteligente cele mai populare aflate în prezent pe piață. Smart Things 2 HR, Samsung Gear Fit2 Pro, Xiaomi Mi Band 3, InBody BAND 2, COA Coreea CK COLOR și Fitbit Alta HR.

În testele care au măsurat precizia datelor privind caloriile arse, niciunul dintre produse nu ar putea fi considerat „excelent”. Niciunul dintre produsele de mai sus nu a reușit să se încadreze în marja de eroare de 10% la arderea caloriilor. Brățările inteligente de la Samsung, COA Coreea CK COLOR și FitBit au fost considerate „satisfăcătoare”. Celelalte brățări testate au obținut calificativul „mediu”. Marja medie de eroare pentru dispozitivele Samsung, COA Korea și Fitbit a fost între 10% și 20%. Pentru celelalte produse a fost de peste 20%.

Fitbit Inc. este o companie americană cu sediul în San Francisco, California, fondată în 2007. În ianuarie 2017, Fitbit a achiziționat Vector Watch SRL, companie din România. Ceasurile Vector au fost dezvoltate de la zero în România, inclusiv platforma software și hardware-ul.

Pentru datele înregistrate privind distanța parcursă, Samsung Gear Fit 2 Pro, InBody BAND 2, și COA Coreea au obținut calificativul „excelent”. Mai amintim brățara FitBit ce a obținut calificativul „satisfăcător” și Xiaomi Mi Band 3 cu unul „mediu”.

Cinci brățări, cele de la Samsung, Things, Xiaomi, COA Coreea și Fitbit, au performanțe bune în măsurarea și înregistrarea ritmului cardiac.

Toate produsele au respectat rezistență la apă specificată în cartea tehnică

Pe lângă corectitudinea colectării datelor, dispozitivele au fost testate și pentru rezistența la apă și în cât timp se reîncarcă complet. După o descărcare completă, trecker-ele de la InBody și COA Coreea au avut cel mai scurt timp de reîncărcare, 60 de minute. Timpul de încărcare pentru Xiaomi Mi Band 3 a fost de 123 de minute, cel mai mare. Toate produsele au respectat standardele de rezistență la apă indicate în instrucțiunile de fabricație respective. La niciunele nu au fost probleme privind sincronizarea cu smartphone-urile în materie de notificări.