Va înlocui Gemini complet pe Google Assistant?

163
Va inlocui Gemeni AI complet Google Assistant
Sursa foto: via 9to5google.com

Asistentul Google este una dintre cele mai populare și utile funcții ale dispozitivelor Android. Poate răspunde la întrebări, poate controla dispozitive inteligente, poate reda muzică etc. Chiar și înainte de AI generativă, se simțea că Google Assistant a făcut un pas înapoi. Acum că Google se află în „era Gemini”, ce urmează pentru asistentul inteligent al companiei?

În anii 2021 și 2022 devenea tot mai clar că Google Assistant nu mai este marea prioritate a companiei Google. Google a retras unele dintre funcțiile Asistentului în afara competențelor vocale de bază, conform 9to5google. Acesta includea Driving Mode Dashboard și Snapshot feed, precum și „Memorie” care urmărea să supraalimenteze mementourile și să salveze conținut pe Android. Dar acum a venit Gemini AI, iar noua inteligență artificială a Google, este mult mai inteligentă decât Asistentul Google. Dar este chiar așa?

Gemeni uneori chiar sugerează să utilizați Google Assistant, ceea ce încalcă complet scopul de a folosi Gemini ca înlocuitor. Se pare că Gemini nu este încă pregătiți să ia locul Asistentului Google și că mai are nevoie de multe îmbunătățiri.

Gemini este o familie de modele de limbaje mari multi-modale dezvoltate de Google DeepMind. Gemini cuprinde Gemini Ultra, Gemini Pro și Gemini Nano. Google Gemini Ultra este cel mai puternic și necesită ca web-ul să funcționeze.

Dar, pe telefoanele Android, Gemini este în creștere și este tot mai clar pe ce se concentrează compania. Este interesant cum descrie Google diferența dintre Gemeni și Asistent:

  • Gemini, asistentul experimental Google alimentat cu Al, vă poate ajuta să obțineți inspirație creativă și să fiți mai productiv
  • Asistentul Google este un asistent de conversație vocal pe care îl puteți folosi pentru a finaliza lucrurile

Acestea fiind spuse, există încă o serie de experiențe excelente cu Google Assistant. Lista Google include:

  • Când primiți informații și actualizări de la Dintr-o privire.
  • Când utilizați microfonul în bara de căutare a aplicației Google Maps și când activați Asistentul Google în timpul navigării, cum ar fi atingând microfonul de pe ecran sau spunând „Ok Google”, și când utilizați modul de conducere Google Assistant.
  • Când accesați Asistentul Google din Android Auto, conectând telefonul la afișajul mașinii.
  • Când utilizați microfonul în bara de căutare a aplicației Waze și când activați Asistentul Google cu aplicația Waze în prim-plan.
  • Pe Gboard, când utilizați tastarea vocală cu Asistentul.
  • Când primiți notificări Android de la dispozitivele care au Asistent Google.

Privind alți factori de formă, acesta este în continuare modul principal în care interacționați cu căștile Google, deși sunt tot mai multe semne că Gemenii vine puternic din urmă. Asistentul Google este pe Wear OS, Android Auto, afișaje inteligente și difuzoare.

Când „Asistentul cu Bard” a fost anunțat alături de Pixel 8 în octombrie, se părea că Asistentul Google rămâne ca interfața audio și vizuală cu care oamenii interacționează efectiv. Formularea „cu Bard” a implicat că Google a văzut AI generativă ca o capacitate de adăugat la Asistent, mai degrabă decât un înlocuitor complet al acesteia. După ce totul a fost complet integrat, mișcarea ar fi trebuit să fie renunțarea la distincția „cu Bard” și să rămână doar Google Assistant. Această abordare ar fi păstrat Asistentul în multe locuri unde excelează.

Cu toate acestea, Gemini nu oferă funcții care nu erau disponibile cu Google Assistant. Compania a integrat recent Gemini în Gmail, Docs și alte aplicații, cu scopul de a lăsa AI să facă treaba pentru dvs. În special, poți lăsa Gemini să îndeplinească sarcini de rutină, dar pentru moment trebuie să plătești pentru a-l putea folosi pe aplicații Google compatibile.

Google Assistant ar putea fi înlocuit inevitabil cu Gemini, asistentul alimentat de inteligență artificială pe care Google îl dezvoltă ca parte a proiectelor sale generative de IA. Acesta din urmă, care este deja disponibil pentru descărcare de câteva săptămâni. Gemini ar trebui să fie mai avansat și mai versatil decât Google Assistant, dar până acum nu a demonstrate foarte clar acest lucru. Dacă Google va înlocui Asistentul cu Gemini, ne așteaptă, la o tranziție foarte lungă pentru Asistent. Chiar și migrarea complet opțională pe telefoane momentan nu sună promițător.