Gemini Nano 2 de la Google va face seria Galaxy S25 mai puternică

71
Gemini Nano 2 to Galaxy S25 series
Sursă foto: SmartphoneMagazine

Despre Google Gemini AI (Nano, Pro și Ultra) am scris de mai multe ori până acum. Totuși, zilele trecute, este posibil ca Samsung să fi confirmat existența lui Gemini Nano 2 de la Google, care urmează să fie folosit în Galaxy S25, pentru prima dată. La Forumul AI Semiconductor, Samsung pare să fi confirmat oficial dezvoltarea celei de-a doua generații Google Gemini Nano și să fi oferit informații timpurii despre planurile sale privind seria Galaxy S25.

Gemini Nano de la Google este modelul AI pe care Samsung îl utilizează pentru unele funcții AI de pe Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra sub forma Galaxy AI. Recent Samsung a dus Galaxy AI pe mai multe dispozitive emblematice din 2023 prin intermediul actualizării One UI 6.1. Alte funcții AI, mai puțin complexe, vor fi, de asemenea, adăugate la anumite smartphone-uri din 2022 și 2021 în curând. Acum, Samsung pare să fi dezvăluit planurile sale Galaxy AI pentru viitor cu Gemini Nano 2.

Seria Galaxy S25 mai puternică cu Gemini Nano 2

Această informație, via Notebookcheck, vine de pe site-ul sud-coreean Daum Herald Economy. Acolo se precizează că directorul executiv Cho Cheol-min, de System LSI la Samsung Electronics, ar fi comentat planurile pentru Google Gemini Nano 2 cu referire la seria Galaxy S25 la Forumul AI Semiconductor. Putem spune că este un lucru oarecum neobișnuit. Spunem acest lucru, deoarece Google nu a dezvăluit încă nicio informație despre succesorul lui Gemini Nano.

Gemini, cunoscut anterior ca Bard, este un chatbot generativ de inteligență artificială dezvoltat de compania Google. A fost dezvoltat ca răspuns direct la succesul ChatGPT de la OpenAI. Gemini este disponibil momentan în 40 de limbi.

Galaxy AI a fost un punct de vânzare major pentru seria Galaxy S24. De fapt, această serie a doborât recordul de vânzări deținut de seria Galaxy S23. Faptul că Genini Nano 2 este tachinat de Samsung pentru seria Galaxy S25, va face aceste telefoane și mai puternice. Acum, nu există prea multe informații despre aceste telefoane din seria Galaxy S25, dar cum Samsung a dat de aur cu Galaxy AI pe seria Galaxy S24, probabil va face ceva spectaculos cu Galaxy S25, Galaxy S25+ și Galaxy S25 Ultra.

Gemini
Sursă foto: Softonic

În acest context, se pare că Samsung plănuiește o altă cooperare cu Google pentru telefoanele din 2025. Sunt informații că va avea o întâlnire între Samsung și Google pe această temă în această săptămână. Modelul de limbă mare (LLM) Gemini Nano 2 va fi livrat cu flagship-urile Galaxy S25, dar îmbunătățirile pe care le aduce nu au fost dezvăluite.

De asemenea, este neclar dacă următoarele caracteristici Galaxy AI vor fi gratuite, în afară de prețul de achiziție al smartphone-ului în sine. În februarie, CEO-ul Samsung Mobile Experience a indicat că funcțiile AI suplimentare sau dezvoltate în continuare pot fi într-o zi taxate.