Galaxy AI explicat: ce este, ce face și cum îl poți folosi?

191
Galaxy AI explicat
Sursa foto: androidpolice.com

Una din cele mai interesante apariții la evenimentul Galaxy Unpacked din 2024 a fost sosirea Samsung Galaxy AI. Această nouă tehnologie captivantă vă pune în palmă prin intermediul lui Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra capabilitățile inteligenței artificiale.

Acest concept nu este complet nou. Samsung Bixby permite controlul vocal și interacțiunea folosind AI, similar cu Google Assistant. Galaxy AI merge mai departe, folosind capabilități mai avansate care sunt posibile cu AI generativă pentru a crea și procesa text și imagini. Totuși, după lansare erau destule întrebări fără răspuns. Aflați mai multe în articolul de mai jos, via AndroidPolice, despre Galaxy AI și despre cum să îl utilizați pe telefoanele din seria Galaxy S24. Deci, ce este Galaxy AI, ce face și cum poate fi folosit?

Galaxy AI poate răspunde la solicitările text cu răspunsuri utile, în genul Google Bard, OpenAI GPT-4, Meta AI și alte modele AI generative. Aceste abilități lingvistice fac computerele și telefoanele mai ușor de utilizat și deblochează abilități care odată nu erau la îndemână. Galaxy AI poate scrie mesaje pentru tine, poate lansa căutări rapide de imagini, poate traduce limbi străine și multe altele.

OpenAI GPT-4, lansat în 14 martie 2023, este al patrulea model din seria GPT a companiei OpenAI. OpenAI a refuzat să dezvăluie diverse detalii tehnice și statistici despre GPT-4, cum ar fi dimensiunea precisă a modelului.

Cel mai recent truc pentru modelele AI este intrarea multimodală. Acest lucru înseamnă că dispozitivele AI pot înțelege mai mult decât cuvintele scrise. Galaxy AI poate vedea, de asemenea, fotografii și procesa inteligent obiectele și oamenii dintr-o imagine. Poate asculta audio și auzi vorbirea.

Samsung a colaborat cu Google pentru a adăuga capabilități avansate la Galaxy AI utilizând Gemini Pro și Imagen 2 de la Google, cele mai recente și cele mai bune modele AI disponibile. Galaxy AI vine în diferite dimensiuni, astfel încât să poată rula local pe dispozitivul dvs. Cu toate acestea, unele sarcini necesită modele mai mari pentru cele mai bune rezultate, iar cele care rulează în Google Cloud pe un serviciu numit Vertex AI nu necesită o conexiune la internet.

Rezultatul este același. Asistență AI relativ rapidă, care vă ajută să creați mai mult conținut și să faceți mai multe cu mai puțin efort. Acestea fiind spuse, Galaxy AI vă va permite să alegeți între modele bazate pe cloud și modele pe dispozitiv. Veți obține rezultate de calitate inferioară de la acesta din urmă și este posibil ca unele funcții avansate să nu fie disponibile deloc.

Ce poate face Galaxy AI pe Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra? Galaxy AI are multe capacități, iar Samsung îl face disponibil în mai multe aplicații pentru a vă îmbunătăți experiența.

Traducerea este disponibilă în orice aplicație prin intermediul tastaturii. Cele trei telefoane din seria Galaxy S24 pot gestiona chiar și traducerea live a apelurilor telefonice și a mesajelor. Interpreter împarte ecranul, astfel încât telefonul să poată facilita comunicarea cu cineva care vorbește o altă limbă.

Mai multe funcții de editare a fotografiilor vă permit să remediați rapid probleme precum umbrele și reflexiile. De asemenea, puteți schimba poziția obiectelor dintr-o fotografie sau le puteți elimina ca și cum nu ar fi fost niciodată acolo.

Notele, din Samsung Notes, pot fi rezumate printr-o atingere, iar Magic Compose vă ajută să scrieți mesaje cu asistență AI generativă. Photomoji face mesajele distractive și personalizate cu emoji-uri personalizate create din fotografiile tale.

Galaxy AI este disponibil numai pe telefoanele din seria Galaxy S24. În primul trimestru al anului 2024, Samsung intenționează să extindă unele funcții Galaxy AI la telefoanele și tabletele emblematice mai vechi. Este o selecție destul de limitată. Galaxy AI va veni doar pe seria Galaxy Tab S9 și telefoanele din seria Galaxy S23 de anul trecut.

În unele cazuri, Galaxy AI funcționează fără a necesita niciun efort. Fotografiile beneficiază automat de îmbunătățirea AI generativă a nivelurilor de zoom de 2x și 10x și de imagini îmbunătățite în condiții de lumină scăzută.

Alte funcții sunt la doar o atingere distanță, cum ar fi Editare sugestie, care oferă remedieri rapide pentru problemele obișnuite cu fotografii. Funcția Instant Slow-mo de la Galaxy AI vă permite să apăsați și să țineți apăsat orice videoclip pe care îl înregistrați pentru a genera mai multe cadre. Cu Generative Edit, atingeți sau desenați în jurul unui subiect dintr-o fotografie pentru a-l șterge din imagine sau pentru a-l muta într-o nouă locație.

După ce apăsați lung butonul de pornire, atingeți, încercuiți sau mâzgăliți peste orice de pe ecran pentru a căuta pe Google imaginea respectivă. Dacă vedeți un buton Galaxy AI în partea de jos a ecranului, atingeți-l pentru a accesa funcții speciale, cum ar fi crearea unui tapet personalizat, reformatarea notelor și rezumarea paginilor web. Multe funcții puternice Galaxy AI sunt disponibile în One UI și în mai multe aplicații Samsung. De exemplu, tastatura Galaxy S24 a fost îmbunătățită cu traducere AI și verificare gramaticală.

Trebuie să vă conectați la contul Samsung pentru unele funcții Galaxy AI. Aceste funcții necesită capacități de procesare AI mai avansate care se bazează pe Vertex AI și pe Google Cloud. Samsung trebuie să urmărească cine folosește Google Cloud în scopuri contabile și, în cele din urmă, ar putea exista o taxă asociată.

În acest moment, Galaxy AI este gratuit. Dacă dețineți un telefon compatibil cu aceste funcții activate, puteți utiliza orice funcție AI în orice aplicație fără a plăti. Acest lucru s-ar putea schimba în 2026. Samsung are o notă de subsol despre această limitare pe site-ul său unde prezintă seria Galaxy S24. Cel puțin unele funcții vor rămâne gratuite, potrivit președintelui Samsung Mobile, TM Roh. Nu sunt disponibile alte informații în acest moment. Între timp, vă puteți bucura de inteligența artificială pe dispozitivul dvs. Samsung compatibil fără niciun cost.