Genesis și Samsung colaborează pentru noul SUV Genesis GV90

384
Genesis and Samsung
Sursa foto: via electrek.co

Genesis dezvoltă un nou SUV electric, GV90, cel mai mare vehicul electric al său de până acum. GV90 va dispune de cea mai recentă tehnologie și software într-o colaborare rară între Hyundai Motor Group și Samsung Electronics. Genesis GV90 va fi cel mai mare SUV al mărcii, poziționat ca vehicul electric emblematic. Genesis și Samsung vor colabora în mai multe domenii pentru acest SUV.

SUV-ul electric face parte din modelele Hyundai de nouă generație, având o nouă platformă dedicată, baterii și capacități de producție ca parte a investiției Hyundai de aproximativ 85 miliarde de dolari în următorul deceniu. Potrivit Electrek, modelele electrice actuale Hyundai circulă pe platforma E-GMP, inclusiv IONIQ 5, IONIQ 6, Kia EV6 și Genesis GV60.

După ce a dezvăluit noua investiție, CEO-ul Hyundai Motor Group, Jae Hoon Chang, a declarat că noua sa arhitectură Integrated Modular (IMA) va înlocui modelele E-GMP în viitor. Noua platformă IMA este proiectată să acopere mai mult decât SUV-uri de dimensiuni medii, permițând un „progres semnificativ” față de E-GMP. Acesta cuprinde aproape toate clasele de vehicule, de la SUV-uri mici și mari până la camionete, împreună cu modelele emblematice ale mărcii Genesis.

Colaborare Genesis și Samsung pentru SUV-ul electric GV90

Potrivit unor surse din Coreea, Hyundai va finaliza dezvoltarea platformei cu un pachet masiv de baterii de 113,2 kWh inclus. Dacă informația este adevărată, aceasta ar fi printre cele mai mari capacități pentru vehiculele electrice produse în masă. Mercedes Benz EQS are 107,8 kWh, Tesla Model S (100 kWh) și Kia EV9 (99,8 kWh). Acest lucru ar sugera o autonomie estimată de aproximativ 800 km. Și asta nu este tot.

Genesis este brandul de lux al companiei Hyundai. Hyunday deține 33,88% din Kia Corporation, filiala de mașini de lux, Genesis Motor și un sub-brand de vehicule electrice, Ioniq. Hyundai înseamnă în limba coreeană „epoca modernă”.

Genesis GV90 va include tehnologia Samsung într-o colaborare rară între cele două companii. Luna trecută, Hyundai a format o alianță puternică cu alți lideri ai industriei din Coreea de Sud. Este vorba despre Samsung, SK și LG. Scopul acestei alianțe este de a crește vânzările de vehicule electrice în regiune.

Sursă foto: Gnesis

SUV-ul electric Genesis GV90 va avea procesorul „Exynos Auto V920” de la Samsung Electronics. Procesorul puternic oferă o experiență de condus captivantă cu funcții avansate de asistență a șoferului, un cockpit digital și funcții de siguranță. Ca atare, Genesis GV90 va oferi cel mai recent sistem de infotainment cu servicii de streaming video, jocuri și multe altele.

Exynos Auto V920 dispune de 10 procesoare, crescând performanța cu 70% în comparație cu generațiile anterioare. Cu cea mai recentă unitate de procesare, performanța NPU (un factor important în utilizarea AI) s-a îmbunătățit, de asemenea, cu 270%. Genesis GV90 va marca prima dată când Hyundai va folosi semiconductori Samsung. În plus, Samsung Display va furniza ecrane OLED, o altă premieră pentru Hyundai.