GM și Samsung SDI deschid o fabrică de baterii EV în Indiana, SUA

141
GM și Samsung SDI
Sursa foto: Joe White / reuters

General Motors și Samsung SDI au ales Indiana pentru fabrica lor comună de baterii EV din SUA. Guvernatorul statului, Eric Holcomb, a anunțat ieri că GM și Samsung SDI vor construi instalația de 3 miliarde de dolari în comitatul (județul) St. Joseph. Programată să se deschidă în 2026, fabrica va ajuta GM să satisfacă cererea în creștere de vehicule electrice.

GM și Samsung SDI au anunțat acest joint venture în aprilie fără a specifica locația. Această colaborare a General Motors cu Samsung SDI urmează altor trei parteneriate anterioare cu fabrici în SUA cu alte companii, cum ar fi LG Energy Solution. Potrivit Engadget, fabrica este de așteptat genereze 1.700 de noi locuri de muncă.

GM și Samsung SDI vor construi o fabrică de baterii EV în Indiana SUA

Fabrica va produce baterii EV (electric vehicle) prismatice și cilindrice bogate în nichel. GM și Samsung SDI se așteaptă ca fabrica finalizată să aibă o capacitate „mai mult de 30 GWh”. În prezent, General Motors are cinci fabrici în Indiana, cu peste 5.700 de angajați. Acum GM este al doilea cel mai mare producător de vehicule electrice din SUA, după Tesla. GM își propune să producă peste un milion de vehicule electrice anual până în 2025. Compania vrea să finalizeze tranziția la vehicule numai electrice până în 2035.

Compania GM a fost fondată în 16 septembrie 1908 și are sediul în Detroit. Este cel mai mare producător de automobile din SUA. A fost cel mai mare producător din lume timp de 77 de ani înainte de a pierde primul loc în fața Toyota în 2008.

Companiile plănuiesc să înceapă construcția în 2024, creând peste 1.000 de locuri de muncă în perioada construcției. „Acest joint venture între GM și Samsung SDI și cei 1.700 de oameni de acolo vor ajuta la furnizarea de baterii pentru milioane de vehicule complet electrice pentru clienții din America de Nord”. A declarat Mary Barra, președinte și CEO al GM. „Sprijinul puternic al liderilor locali și de stat din Indiana și resursele și expertiza combinate ale GM și Samsung SDI ne vor ajuta să ne mișcăm mai repede decât am putea singuri.