Samsung și GM vor construi o fabrică de baterii EV în SUA

155
Samsung si GM
Sursa foto: via reuters.com

Samsung SDI a anunțat că va investi peste 3 miliarde de dolari pentru a construi o fabrică de baterii pentru vehicule electrice în joint-venture cu General Motors în SUA. Producția este preconizată să înceapă în 2026. Fabrica construită în urma colaborării Samsung și GM va avea o capacitate de producție anuală de 30 gigawați oră. Samsung a spus că locația fabricii nu a fost încă decisă.

General Motors (GM), la fel ca alți producători de automobile, caută să își diversifice lanțul de aprovizionare cu baterii. GM vrea să-și să asigure capacitatea de componentelor pentru mașini electrice pentru a încerca să ajungă din urmă Tesla. Compania a declarat anul trecut că se așteaptă să construiască peste 400.000 de vehicule electrice în America de Nord din 2022 până la mijlocul lui 2024. General Motors vrea apoi să crească capacitatea la 1 milion de unități anual în 2025.

Fabrică de baterii EV în SUA într-un joint-venture Samsung și GM

Potrivit agenției de presă Reuters, GM se gândește dacă nu va avea nevoie în cele din urmă de cel puțin două fabrici suplimentare de baterii EV pentru a satisface cererea viitoare de vehicule electrice. Un oficial Samsung SDI a spus că „este nevoie de mai mult de o fabrică de baterii în colaborare cu GM în America de Nord”.

Anul trecut Stellantis NV și Samsung SDI au declarat că vor investi peste 2,5 miliarde de dolari pentru a construi o nouă fabrică de baterii JV în Kokomo, Indiana. Stellantis va colabora cu LG Energy și pentru o fabrică de baterii EV în Canada.

Canada este a doua cea mai mare țară din lume ca suprafață, după Rusia. Este cel mai mare producător de uraniu din lume. Canada are cea mai lungă autostradă din lume: Trans-Canada Highway are o lungime de peste 7.604 km.

Fabrica realizată de Samsung și GM va produce baterii prismatice și cilindrice cu conținut ridicat de nichel. Există trei tipuri de celule de baterie EV pentru autovehicule electrice: cilindrice, prismatice și tip husă. Platforma de baterii Ultium a GM utilizează în prezent pachete tip husă pentru majoritatea vehiculelor sale. Dar, această platformă poate fi adaptată pentru a găzdui alte tipuri de celule.

Samsung a fost ales ca partener pentru această fabrică, după ce unele baterii de Chevrolet Bolt produse de LG au luat foc. Această situație a forțat GM să recheme aproximativ 142.000 de vehicule din cauza unei probleme la fabricarea bateriilor. Rechemarea a costat pe GM aproximativ 1,9 miliarde de dolari. Producătorul auto american a spus că a rambursat acest cost de către LG Energy.