Good Lock 2020 – o actualizare de amploare a companiei Samsung

809
Sursa Foto: androidpolice.com

Samsung a lansat Good Lock după ce a adus pe piață pe Galaxy S7 în 2016. De atunci, a devenit un element fundamental al experienței Samsung. Inițial permițând utilizatorilor să testeze noi caracteristici din viitoarele actualizări Android, Good Lock a evoluat curând într-un instrument pentru reglarea și personalizarea smartphone-ului.

Până acum, Good Lock a fost incompatibil cu Android 10. Această actualizare nu face decât să restaureze funcțiile existente, adăugând o mulțime de alte opțiuni noi. Această mare varietate poate părea descurajantă la început, așa că vă prezentăm, prin intermediul AndroidPolice, tot ce are de oferit Good Lock 2020 și cum să obțineți maximum de la aceste funcții.

Aplicația Good Lock a mai avut pe parcurs parte de unele îmbunătățiri înainte de a ajunge la smartphone-urile Samsung Galaxy actuale. Un nou ecran splash, elemente de design ajustate pentru a se potrivi cu One UI 2.0 și suport pentru modul întunecat pentru a opri aplicația să vă orbească noaptea. Toate schimbări minore, dar împreună îmbunătățesc cu siguranță experiența.

Theme Park / Parc tematic

Theme Park este unul dintre cele mai apreciate. Este o funcție care creează teme personalizate pe baza culorilor dintr-un tapet ales. Lansat inițial în decembrie atât pentru Android 9 cât și pentru Android 10, nu a fost foarte reușit, nu a existat suport pentru modul întunecat și au fost limitate culorile din tapet. Cu această actualizare, ambele probleme sunt rezolvate. Pe lângă faptul că sugerează diferite culori, există și opțiunea de a-ți crea singur un mixer de culori.

Android Police este un site web fondat în decembrie 2009 și lansat live pe 23 martie 2010. Are sediul în San Francisco, SUA. Android Police este un blog dedicat tuturor problemelor legate de Android, publică știri, recenzii, aplicații, dispozitive și sfaturi legate de platformele Android.

Mai mult decât atât, suportul pentru modul întunecat – dark mode rezolvă unele din problemele anterioare. Pe lângă faptul că setările rapide și aplicații tale se întunecă, poți seta o culoare de accent diferită pe cea folosită în modul luminos. Ceva care încă lipsește este capacitatea de a edita teme pe care le-ai făcut deja; odată ce ai creat una, aceasta va fi salvată în aplicația pentru teme și asta este. Puteți aplica sau șterge, dar fără editare.

One Hand Operation+ / Operație cu o mână+

One Hand Operation+ nu trebuie confundat cu modul cu o singură mână de la Samsung. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acesta, One Hand Operation+ adaugă „mânere” în părțile laterale ale ecranului. Aceste mânere sunt similare cu gesturile din spate găsite în Android 10, dar cu o funcționalitate suplimentară. Puteți seta acțiuni personalizate pentru glisare în sus, în lateral sau în jos de la marginea afișajului. Acțiuni suplimentare pot fi alocate unor swip-uri lungi sau scurte, ceea ce face Operația cu o mână+ una dintre cele mai personalizabile funcții disponibile. Este cel mai bun mod de a naviga pe un telefon cu ecran mare, ca de exemplu Samsung Galaxy S10+.

În versiunea anterioară, activarea unui gest arăta o săgeată mică în interiorul unui cerc care trebuia urmată cu degetul. În Good Lock 2020, sunt disponibile trei teme, cu presetarea setată la „curved line – linia curbă„. Această temă îți permite să schimbi culoarea de umplere, săgeata și conturul, pentru a fi pe gustul tău. Dacă nu vă place „săgeata 1 – arrow 1” restabilește interfața de utilizare anterioară în care săgeata apare într-un cerc mic, iar noua temă „săgeata 2 – arrow 2” imită stilul gestului din spate al sistemului de operare Android 10.

Task Changer / Schimbător de activități

Task Changer modifică ecranul de ansamblu, încorporând multe teme diferite. Nu este surprinzător faptul că pentru Samsung a durat mult timp pentru a restabili acest modul, deoarece Google a făcut modificări semnificative la acest aspect al Android. Toate temele găsite anterior în Task Changer sunt aici, cu o nouă temă numită Vertical Stack, care este o variație pe tema Stack existentă. Aceasta afișează aplicațiile sub formă de carduri mari care se suprapun între ele, la fel ca un iPhone. Vertical Stack preia același limbaj de design și îl trage de la orizontală la verticală, așa cum sugerează și numele. În caz contrar, toate celelalte funcționează la fel ca înainte. Oferă opțiuni pentru „mini mode” pentru o experiență mai bună cu o singură mână, neclaritate de fundal și centrare asupra aplicației utilizate în prezent, mai degrabă decât la cea anterioară.

MultiStar

MultiStar, modifică experiența multitasking, de la activarea mai multor ferestre (multi-window) pentru toate aplicațiile, la alegerea culorii divizorului de ecran. Mulți utilizatori nu au știut că trebuie să țină apăsată tasta „recents” pentru a activa rapid mai multe ferestre. Din fericire, Samsung a reușit să restabilească această funcționalitate cu Good Lock 2020. În mod implicit, menținerea apăsată a tastei „recents” va declanșa ecranul split tradițional cu care sunt obișnuiți majoritatea. Intrați în setări și puteți reactiva apăsarea lungă pentru a declanșa vizualizarea pop-up: ferestre mici cu format liber care pot fi redimensionate și reduse la minimum.

Activarea ecranului cu mai multe ferestre Zoom modifică DPI-ul aplicațiilor deschise în ecranul split. Cu alte cuvinte, telefonul mărește pentru a se potrivi cât mai mult din conținutul aplicației în fereastra mică, fără a sacrifica lizibilitatea. Este un plus subtil, dar binevenit la lista de funcții. O altă caracteristică nouă, numită aplicația Long Live (The Long Live App), vă permite să scrieți în lista albă anumite aplicații de la gestionarea memoriei la butonul de ștergere a tuturor.

LockStar

Conform modificărilor oferite de Samsung la Good Lock 2020, LockStar va beneficia de o serie de modificări, precum și de noi funcții, cum ar fi un cronometru de afișare personalizat pentru ecranul de blocare și unele îmbunătățiri de notificare. Acest lucru trebuia să fie lansat cu celelalte module noi și îmbunătățite, dar momentan, a rămas cu versiunea mai veche care nu funcționează pe One UI 2.0.

NotiStar

NotiStar este un modul pe care totă lumea îl lasă oprit. Telefoanele noastre ne bombardează cu notificări și, uneori, apăsarea acestui buton de ștergere a tuturor este cea mai ușoară opțiune. Dar ce spuneți despre notificările importante pe care le-ați ratat? NotiStar stochează notificările din aplicațiile selectate din propria sa listă, chiar și după ce le-ai îndepărtat din notificări. Când vrei să le vezi, telefonul începe să le livreze.  Renunțarea la toate și deschiderea NotiStar pentru a vizualiza cele mai importante mesaje este incredibil de utilă. În plus, cu LockStar 2020, puteți adăuga o scurtătură la NotiStar pe ecran, cu poziție și culoare personalizată.

QuickStar

QuickStar a revenit, permițându-vă să schimbați poziția ceasului din bara de stare sau să îl eliminați cu totul, precum și să ascundeți pictogramele din bara de stare. Este bună această caracteristică pentru cei cărora nu le place aglomerarea din bara de stare, așa că ascunderea unor pictograme este o opțiune binevenită. Acest modul este în esență vechiul Tuner UI System pe care Google l-a eliminat în urmă cu câțiva ani.

NAVSTAR

NavStar este încă indisponibil în acest moment, astfel încât nu veți putea personaliza bara de navigare cu pictograme și culori personalizate. Nici nu este surprinzător, deoarece Google a făcut din nou multe modificări în navigarea pe Android. Samsung spune că acest mod din Good Lock 2020 este în lucru și ne putem aștepta la noutăți în curând.

Sound Assistant / Asistent de sunet

În cele din urmă, Asistentul de sunet va oferi câteva funcții noi care nu vor fi disponibile până la sfârșitul lunii februarie, potrivit Samsung. Majoritatea modificărilor vor fi în fundal, îmbunătățind performanța și funcționalitatea existentă. Singura caracteristică orientată către utilizator va fi opțiunea de a muta UI-ul de volum într-o bară verticală de lângă butoanele de volum. Pentru mulți aceasta va fi o schimbare binevenită.