Samsung Good Vibes și Relumino îmbunătățesc viața persoanelor surdo-mute

802

Samsung este cel mai mare producător și cea mai de încredere marcă de electronice și smartphone-uri din lume. Zilele trecute Samsung a introdus două aplicații unice – Good Vibes și Relumino. Acestea vor ajuta la comunicarea între persoanele cu deficiențe de auz sau vedere cu însoțitorii lor, ajutându-i să vadă sau se audă mai bine.

Aplicația Good Vibes, conform News Samsung, este dezvoltată în India și folosește codul Morse pentru a transforma vibrațiile în text sau voce și vice-versa. Aplicația a fost, de asemenea, integrată cu două UI-uri diferite – invizibile și vizibile.

Aplicația Good Vibes este destinată persoanelor surde și folosește vibrații, apăsări și gesturi pentru a comunica. Vine cu o combinație de puncte și liniuțe (codul Morse) pentru ca o persoană surdă să trimită mesaje unui îngrijitor, ce utilizează interfața vizibilă, care este interfața de chat standard. Interfața standard permite utilizatorilor să tasteze sau să utilizeze vocea pentru a trimite mesaje persoanelor cu deficiențe de auz. „Textul sau vocea sunt primite ca vibrații în alfabetul Morse pe care o persoană surdă le poate interpreta”, se arată în comunicatul Samsung.

Aplicația Good Vibes poate fi descărcată de pe Samsung Galaxy Store. Va fi disponibilă în curând pe Google Play Store pentru toți ceilalți utilizatori de smartphone-uri Android.

Codul Morse sau alfabetul Morse este o metodă de transmitere a informației folosind pulsații scurte și lungi – cunoscute ca „puncte” și „linii”. Acest alfabet a fost creat de către Samuel Morse pe la mijlocul anilor 1830 pentru transmiterea informației cu ajutorul telegrafului a cărui inventator a fost.

Samsung Relumino vine în ajutorul persoanelor cu deficiențe de vedere

Aplicația Relumino a fost dezvoltată de angajații Samsung în cadrul programului C-Lab al companiei la nivel global. Este o aplicație de ajutor vizual pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Le permite să vadă imaginile mai clar prin mărirea sau minimizarea imaginilor, evidențierea conturului imaginii, reglarea contrastului, a luminozității culorilor și inversarea culorilor.

Samsung a făcut un parteneriat cu Sense India, o organizație non-profit dedicată îmbunătățirii vieții persoanelor surde. Samsung va aduce Good Vibes la persoanele cu deficiențe de auz din toată India. Samsung a organizat ateliere de instruire pentru educatorii asociației Sense India și pentru persoanele cu deficiențe din Delhi și Bengaluru. Compania oferă acum smartphone-uri Samsung Galaxy A20, cu aplicația Good Vibes instalată, persoanelor cu surditate și îngrijitorilor lor.

Pentru Relumino, Samsung a colaborat cu Asociația Națională pentru Nevăzători (NAB) Delhi. Samsung va oferi seturi cu cască Samsung Gear VR și smartphone-uri Galaxy Note 9 către NAB Delhi și instruire cu privire la modul de utilizare a acestora. NAB va folosi Relumino în sălile de clasă unde elevii cu deficiențe de vedere vor folosi aceste dispozitive pentru a putea vedea mai bine, ajutându-i să-și îmbunătățească abilitățile de învățare.