Google Assistant cu Bard AI va ajunge și pe telefoanele Galaxy

287
Google Assistant cu Bard AI va ajunge si pe telefoanele Galaxy
Sursa foto: via phonandroid.com

Google va lansa în curând o versiune a asistentului său virtual care include tehnologia de inteligență artificială Bard AI a companiei. În acest fel Google va ajuta utilizatorii de dispozitive Android și Samsung Galaxy să îndeplinească sarcini mai complexe.

După ce compania Amazon a dezvăluit recent noi funcții AI generative pentru asistentul său Alexa, Google pare să urmeze exemplul. La evenimentul Made by Google, unde a fost prezentate Pixel 8 și Pixel Watch 2, Google a anunțat că lansează Assistant with Bard, care folosește AI generativă pentru a oferi asistență personalizată utilizatorilor. Această caracteristică integrează IA conversațională a lui Bard cu Asistentul Google. În acest fel va fi mai ușor să efectuați sarcini mai sofisticate decât comenzile simple. Pe lângă comenzile vocale, funcționează cu text, voce sau imagini. Această dezvoltare vine la șapte ani de la lansarea Google Assistant.

În esență, cu o combinație de Asistent Google și Bard AI pentru dispozitive mobile, noul asistent va fi capabil să se ocupe de o gamă mai largă de întrebări și sarcini. Acestea variază de la întrebări simple, cum ar fi „Cum este vremea?” sau “Setați o alarmă” ca și până acum, la răspunsurile mai inteligente oferite de Google Bard AI.

Google Assistant cu Bard AI pe telefoanele Samsung

Aceasta include posibilitatea de a vă scufunda în propriile aplicații Google, cum ar fi Gmail și Google Drive, pentru a oferi răspunsuri personalizate chiar și la cele mai complexe interogări. Aceasta înseamnă că puteți adresa Asistentului Google întrebări precum „ce e-mailuri importante am ratat săptămâna aceasta?”. Potrivit companiei Google, asistentul Bard AI vă poate ajuta și să planificați călătorii, să creați liste de cumpărături și să trimiteți mesaje. Puteți interacționa cu acesta prin text, voce sau imagini, mai mult conversațional și cu mai multe informații contextuale decât cu Google Assistant standard.

Google Assistant a fost lansat folosind vocea lui Kiki Baessell. Aceeași voce a fost folosită și pentru asistentul Google Voice în 2010. În octombrie 2019, Google a anunțat că vocea actriței Issa Rae a fost adăugată opțional la Google Assistant.

Bard AI va putea fi folosit și pentru a crea povești de postat cu o fotografie pe rețelele sociale. Există o multe elemente Material You aici, iar Google îl numește „un mod nou de a interacționa cu telefonul tău”. Google precizează că poți și „alege-ți setările individuale de confidențialitate”. Aceasta este o veste bună știind că sosirea AI în viața noastră a devenit un subiect sensibil pentru unii utilizatori. Prin urmare, veți putea personaliza ceea ce poate accesa AI și ceea ce doriți să ascundeți.

Din păcate, Assistant with Bard AI nu este disponibil imediat, potrivit PhonAndroid. Google îl va oferi „în curând” primilor testeri înainte de a ajunge pe Android și iOS „în următoarele luni”. Prin urmare, va trebui să avem răbdare înainte de a ne putea transforma telefoanele în adevărați asistenți de conversație.