Suport foto Ultra HDR, Material You+ și multe altele cu Android 14

195
Suport foto Ultra HDR Android 14
Sursa foto: via sammobile.com

În timpul evenimentului Google I/O 2023 de săptămâna trecută, compania a petrecut și ceva timp vorbind despre Android 14. În acest timp a împărtășit și câteva informații interesante despre viitorul sistem de operare Android. Google a vorbit despre caracteristicilor pe care ne putem aștepta să le vedem pe smartphone-urile Android, inclusiv pe telefoanele și tabletele Samsung Galaxy.

Google a anunțat că Android 14 va aduce suport pentru imagini HDR pentru redare. Acest lucru va ajuta la oferirea de fotografii mai realiste datorită luminozității, contrastului și gamei de culori mai bune. Formatul va fi cunoscut sub numele de Ultra HDR, care va fi compatibil cu JPEG. Imaginile realizate în acest format vor fi salvate în HDR original pe 10 biți și pot fi vizualizate așa cum sunt pe dispozitivele care rulează Android 14 compatibile. Google se așteaptă ca Ultra HDR să fie un format implicit în aplicația nativă pentru cameră, precum și în vizualizările camerei din aplicație.

Android 14: confidențialitate, securitate și Material You+

Google ia măsuri cu Qualcomm și alții pentru a optimiza capabilitățile hardware pentru a gestiona acest nou format. În plus, Google Foto va accepta „Ultra HDR pentru afișare, backup, editare, partajare și descărcare.” În același timp sunt îmbunătățite confidențialitatea și securitate, dar și designul Material You. Vom vedea toate acestea în Android 14 și interfața Samsung One UI 6.0 care va debuta din cutie pe seria Galaxy S24.

Confidențialitatea și securitatea sunt, de asemenea, îmbunătățite cu Android 14, potrivit SamMobile. Utilizatorii vor avea un control granular acordând aplicațiilor acces parțial/select media. De asemenea, solicitările de permisiune vor solicita dezvoltatorilor de aplicații să explice de ce și când datele despre locație sunt partajate cu companii terțe. Utilizatorii Android 14 vor primi, de asemenea, rezumate „Actualizări de partajare a datelor pentru locație”. Ei vor avea, de asemenea, posibilitatea de a face partajare parțială, adică partajarea unei singure aplicații sau a întregului ecran.

Android a fost oferit inițial de Andy Rubin companiei Samsung. La întâlnirea cu directorii Samsung aceștia au râs de Andy Rubin când le-a prezentat sistemul de operare Android. La scurt timp Android a fost cumpărat de Google.

Un nou design Material You+ vine cu cu noul sistem de operare Android Google. Monocrom este o temă nouă care va prezenta culori alb-negru. Datorită fidelității culorilor, Dynamic Color va fi mai vibrantă și va putea genera o gamă extinsă de culori. Culoarea dinamică va permite butoanelor să schimbe culoarea în funcție de componentele ecranului. Material You primește și teme cu un contrast ridicat și contrast mediu.

Sursă foto: SamMobile

Alte modificări pe care le aduce Android 14 sunt miniaturile video, actualizările de partajare a foilor cu includerea aplicației personalizate și noul design Material pentru animațiile Predictive Back.