Google Assistant ajunge la seria Galaxy Watch 4 în această vară

315
Google Assistant ajunge la seria Galaxy Watch 4
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Una dintre cele mai mari concluzii de la conferința Google I/O de anul trecut a fost Wear OS 3. Revenirea platformei smartwatch bazată pe Android a fost posibilă printr-o colaborare strânsă între Samsung și Google. Seria Galaxy Watch 4 a fost lansată cu Wear OS 3, față de Tizen, într-o schimbare majoră în strategia Samsung. Dar distracția nu se oprește aici. Utilizatorii seriei Galaxy Watch 4 sunt tratați cu o veste interesantă – Google Assistant vine (în sfârșit).

Lipsa suportului pentru Google Asistent a fost o omisiune notabilă din gama Galaxy Watch 4, potrivit AndroidPolice. Această serie Samsung a fost lansată doar cu suport Bixby. Dar Samsung a promis mai de mult că Asistentul Google va veni la un moment dat pe aceste smartwatch-uri.

Seria Galaxy Watch 4 primește în scurt timp Google Assistant

Acum Samsung a anunțat că Google Assistant va fi în sfârșit lansat pentru utilizatorii Galaxy Watch 4 în această vară. De asemenea, a tachinat că utilizatorii vor putea interacționa cu Spotify prin intermediul Asistentului, putând schimba melodiile din mers folosind doar vocea.

Având în vedere că Samsung a promis sprijin pentru Asistentul Google „în lunile următoare”, o lansare de vară s-ar încadra în această descriere. Acest anunț a fost făcut ca parte a conferinței Google I/O de zilele trecute. Patrick Chomet, EVP și șeful Biroului pentru experiența clienților la divizia mobilă a Samsung, a confirmat că utilizatorii Galaxy Watch 4 vor putea descărca Google Assistant pe ceasurile lor inteligente începând cu această vară.

Google Assistant a fost lansat în mai 2016. După o perioadă de exclusivitate pe telefoanele Google Pixel, a fost lansat și pe alte dispozitive Android în februarie 2017. Asistentul Google este disponibil în peste 40 de limbi.

Google a dezvăluit în recentul său Google I/O că vânzările de ceasuri WearOS au crescut de trei ori în 2021, comparativ cu cele din 2020, datorită parteneriatului cu Samsung. În plus, Samsung spune că lucrează cu Google pentru a furniza mai multe aplicații și servicii Google pe Watch 4. Mai mult, acestea sunt „optimizate pentru ceasurile Galaxy”. Deși nu este clar ce înseamnă acest lucru, probabil că Google va actualiza unele dintre aplicațiile sale existente pentru a sprijini mai bine One UI Watch.